Wisy.se – ger dig ett gratis hembesök vid fönsterbyte.

21 mars, 2011 | Författare: Wisy | Posted in Hus & hem

Vill byta ut de gamla fönster mot nya och kanske vill ha en annan form på dem eller börjar de gå sönder?

När du ska ha nya fönster så titta på de gamla innan och tänk ut på vad det är som du inte gillar med dem och vad vill du ändra. Skulle du göra detta så kommer du bli mycket nöjd med dina nya fönster!

Var det storleken på fönstren som var problemet kan du börja mäta hur stora du vill ha. Vill du ha mycket ljus in i rummet är det stora som gäller. Men du vill kanske inte heller ha fönster så stora att grannen kan sitta i sitt eget vardagsrum och titta in på din TV. Skissa skisser, mät och håll på tills du hittar storleken du vill ha, och sedan kommer vi till vart du vill ha dem.

Ska du ha dem i vardagsrummet eller köket passar nog vilket fönster som helst, men i badrummet kanske det passar med ett lite mindre fönster. I köket ska inte fönstret vara så lågt att diskbänken sticker upp ovanför det. I vardagsrummet får du tänka lite på placeringen av möbler och vad du vill ha där inne förutom fönster. När du kommit fram till det är det dags för stilen.

Bor du i ett gammalt hus passar det nog bäst med lite mer gammaldags fönster, men det beror ju också helt på vilken stil du har. Du väljer helt enkelt ett fönster som du tycker är fint. Ett tips för att du vet att stilen är rätt – när du sett ett fönster i en tidning eller på nätet och inte kan sluta tänka på det. Då är det oftast rätt för dig och ert hus.

Sen kommer ju placeringen av huset in i bilden. Bor ni nära en granne kanske inte stora fönster är bäst, trots att ni vill ha mycket ljus. Bor ni på första våningen mitt i stan kanske ni inte vill ha de stora fönstren ni redan har. Ett tips är dock att skaffa insynsskydd längst ner på fönstergaveln så är det inte så många som ser in.

Din fönstertillverkare svarar gärna på frågor och hjälper dig naturligtvis att hitta rätt, och det finns nu även företag ute på nätet där du kan beställa fönster. Wisy.se är ett sådant företag som hjälper dig med fönsterbyte och hos dem kan du även få ett gratis hembesök!

Författare: Wisy

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.