Väskor!

8 mars, 2011 | Författare: NiklasC | Posted in Shopping

Att hitta accessoarer på nätet har blivit allt mer vanligt och det blir mer vanligt att vi köper smycken och väskor och kläder från internet och Accessora.se är en sådan sida där det mesta finns speciellt för kvinnor.
Smycken har alltid funnits i vår tid och långt innan vår tid med bara att idag slipper vi göra våra egna smycken som man var tvungen och göra förr samt att idag kan vi gå in på datorn och beställa vad vi vill ha för några vackra smycken som inte är gjort av sten eller träd. Man undrar ju verkligen vad är det som gör att vi använder smycken?
Smycken har funnits i århundraden och det har använts inte bara i vår tid utan långt före vår nutid. Arkeologer har hittat smycken så långt tillbaka som 100 000 – 135 000 år.
Fast på den tiden hade smycken också en religiös uppgift och betydelse. Om du hittade en viss sten, ansågs det som ett tecken, vare sig betydelsen var bra eller dålig. Om den betydde tur, eller försåg något gott och bra, tog man den för att ha kvar det tecknet, och det goda. Kanske man även borrade hål i den, och hängde den runt halsen.
Är det verkligen logiskt att man ska bära på smycken, väskor och använda smink samtidigt?
Tycker det låter så lite och bära på fast du kanske har ett halsband, ring, örhängen sedan en väska runt armen samt smink i ansiktet. Inga stora saker förutom att väskan kanske kan väga och det kan bli en del.
vore det inte skönt och bara gå naturligt?
Man ser allt mer tjejer som har använder smink mer och mer när man t.ex. är ute på stan eller går ut för att träffa kompisarna. Många tänker inte på att folk har sminkat sig en längre tid än vad vi tror. Arkeologerna har ju kommit fram till att folk sminka sig förr för sin ritualer men det var ju inte för att vara fin som det anses vara idag utan för det var en tradition och tjejerna har tradition idag att sminka sig för att vara fin.
När vi ser tjejer gå med väskor hela tiden kan man inte sluta tänka på varför vi gör det och om det kan se lit fåfängt ut. Sedan varför vi ska ha smink eller en massa smycken som t.ex. örhängen, halsband eller en ring på fingret som inte betyder utan bara finns där.
Många säger att utseendet inte spelar någon roll men det vet de flesta att det inte stämmer men långt inne i oss själva så vi se vackra ut och det gör vi med accessoarer. Väskor, smink och smycken är idag så vanligt att vi nästan inte märker det och varför vi inte märker det idag kan bero på att folk försöker synas mer än vanligt så det har blivit vanligt.

Författare: NiklasC

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.