Konsten att välja rätt barnvagn

11 oktober, 2010 | Författare: admin | Posted in Hus & hem

Att välja barnvagn är verkligen inte enkelt. Det första du bör bestämma dig för är vilken typ av barnvagn du behöver. Hur du tänkt använda vagnen avgör ditt val.

Hur stort är ditt barn och hur länge ska vagnen fungera? Om ni använder bil mycket ska vagnen vara enkel att fälla ihop och få plats. Den får inte heller vara för tung. Om ni bor i lägenhet kanske vagnen måste gå in i hissen, en lift till det lilla barnet är också praktiskt eftersom du då kan lämna vagnen och lyfta ditt sovande barn utan att det vaknar. Gör en nogrann analys som underlag till vilken barnvagn ni ska köpa.

Barnvagnar finns i många utföranden. De vanligaste är liggvagn, duovagn, kombivagn, trehjuling, vagn med svängbara framhjul (swivelhjul) och trehjulingar. För de större barnen som kan sitta stadigt finns även sulkyvagnar och paraplyvagnar.

Det skrivs regelbundet om barnvagnars säkerhet i media och det finns några saker du bör vara extra uppmärksam på. Det ska finnas spärrar så att vagnen inte fäller ihop sig själv. För de vagnar där man byter från ligg till sittdel ska låsningsmekanismen vara stabil och gärna automatisk. Vagnar där handtaget går att vända eller reglera i höjdled har varit inblandade i en del olyckor där handtaget antingen lossnat eller hela vagnen kollapsat vid lyft. Kontrollera att det finns säkerhetsanordningar som förhindrar detta.

Denna artikel är återskapad ifrån gamla versionen av dinlank.se och publicerad av Admin!

Författare: admin

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.