Välja hotell i Hamburg

20 februari, 2011 | Författare: wedweb | Posted in Resor & resmål

Hamburg är Tysklands näst största stad och ett populärt resmål för människor från hela världen. Det är också en viktig handelsstad där flera stora företag har region- eller huvudkontor. Ett mycket stort tryck från såväl nöjes- som affärsresenärer gör att det finns väldigt många hotell i Hamburg. Som turist är det bra att noga tänka igenom vilket hotell man ska välja för att ha nära till de sevärdheter man vill besöka. Vill man t.ex. besöka Speicherstadt, rådhuset, sjön Alster och Sankt Nikolai-kyrkan som hör till de vanligaste sevärdheterna, är det bäst att bo så centralt som möjligt. Då har man gångavstånd till många av dem. Väljer man ett hotell i centrala Hamburg har man dessutom nära till någon av de många tunnelbanestationerna i den välutbyggda och effektiva kollektivtrafiken. Detta gör det enkelt att ta sig till sevärdheter som ligger utspridda även i ytterområdena. Bor man centralt har man dessutom nära till de många shoppingstråken. Nackdelen är att ett centralt hotell kostar lite mer än om man väljer att bo i någon av de omkringliggande, men centrala, stadsdelarna.

St. Pauli, Rotherbaum och St. Georg är exempel på centrala stadsdelar. De kan liknas vid egna städer i staden och erbjuder gott om butiker, restauranger och pubar. Det är dessutom smidigt att ta sig in till centrum med hjälp av kollektivtrafiken eller med egen bil. St. Pauli är en charmig arbetarstadsdel med stort utbud av restauranger, caféer och pubar. Det är också hemvist för den världskända nöjesgatan Reeperbahn. Runt Reeperbahn hittar man en stor del av Hamburgs nöjesliv. Nattlivet i centrum består till stor del av lyxiga restauranger och nattklubbar, medan St. Pauli och Reeperbahn erbjuder allt från sjaskiga hak till mer luxuösa inrättningar.

Om det handlar om en partyresa bör ni starkt överväga att bo i St. Pauli. Ska du dit med familjen kanske det är lämpligare att välja ett centralt beläget hotell i Hamburg. St. Pauli är en upplevelse som även kan passa barnfamiljer. Med barn med på resan rekommenderas dock ett hotell som ligger någon kilometer från det stojiga och lössläppta Reeperbahn.

Författare: wedweb

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.