Vad ska man göra om man har dålig hy?

23 januari, 2011 | Författare: Selma | Posted in Hälsa & Skönhet

Den som har dålig hy vet förmodligen hur mycket man kan lida av detta, och hur frustrerande det kan vara att inte lyckas få bukt med problemet. Men misströsta inte! Det finns många saker du kan göra för att få bättre hy, här kommer några tips:

Ta hjälp av ett proffs. Om du försökt lösa problemet på egen hand men inte lyckats, kan det tyda på att du behöver tala med en hudvårdsexpert. Detta kan du göra på skönhetssalonger eller till och med hos läkare, som kan slussa dig vidare. Detta är ju viktigare, desto allvarligare dina hudproblem är. Riktigt grav akne kan t.ex. bero på hormonförändringar och liknande, som du kanske behöver ta medicin för att tämja.

Lägg om dina kostvanor. Vad vi äter påverkar nämligen både vårt inre och vårt yttre. Du som har dåliga kostvanor, bör därför läsa på lite om näringslära för att se vad du själv kan göra för att förbättra din hy. Att äta mindre kryddstark mat, mindre fet mat och så vidare, kan till exempel hjälpa.

Drick mer vatten. Vatten är den ingrediens som påverkar vårt välmående och utseende allra mest. Om du vet att du inte dricker tillräckligt mycket vatten, bör du därför försöka göra något åt detta NU! Det är även bra av andra anledningar, så varför tveka?

Använd rätt produkter. Att veta vilka hudvårdsprodukter man ska använda är en hel vetenskap. Det är därför inte bra att experimentera med detta själv, om du inte har kunskaper kring hudvård. Gå istället till ett proffs som hjälper dig välja rätt produkter för din hudtyp. (Detta kan ibland kräva att man gör en hudvårdsanalys, men inte alltid). Fast du t.ex. har fet hud ska du inte alltid använda väldigt starka produkter, eftersom de kan bidra till att din hy torkar ut allt för mycket.

Rengör din hud ordentligt och låt den andas. Att tvätta av sminket och all smuts som hamnat på huden under dagen är en av de viktigaste sakerna man kan göra för att förbättra huden. Slarva därför inte med detta, och gör det till en regelbunden vana, så kommer du att märka skillnad!

Författare: Selma

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.