Vad ska jag tänka på när jag väljer solglasögon?

23 juni, 2011 | Författare: daniel234 | Posted in Shopping

De flesta ungdomar och vuxna människor äger idag ett par solglasögon. En del har dem för att de ger ett mycket bra solskydd och skyddar dina ögon mot en rad olika otrevligheter. Andra har dem enbart för att dem är en snygg accessoar. Självklart finns det också många som har dem för båda ändamålen. Av alla olika typer av accessoarer så är det nog solglasögonen som kan ge så mycket känsla och attityd som ett par solglasögon kan. Som med allt annat så kommer det hela tiden nya trender och kända märken som givetvis många människor påverkas av. Dessvärre kan det leda till att många väljer helt fel solglasögon. De kanske inte ger dig rätt attityd eller kanske inte passar din ansiktsform. Vad ska man då tänka på när man väljer sina solglasögon?

Rätt bågtyp är väldigt viktigt
När man köper solglasögon så är det precis som när man köper vanliga glasögon att det är jätteviktigt att man hittar rätt båge för sitt ansikte. Alla kan helt enkelt inte passa i alla typer av bågar. Så ta gärna en extra fundering innan du köper de senaste trendigaste solglasögonen.

Färg?
Färgen på solglasögonen är ett minst lika viktigt val att göra. Idag finns det flera olika material och mängder med olika färger att välja mellan. Väljer du ett par metallsolglasögon så bör du tänka på att metall kan se ganska kallt och hårt ut. Är det den känslan du vill förmedla, ja då är du rätt ute. Starka färger markerar bågens utseende och form. Däremot lite mildare färger smälter ofta in bättre med hudens färg.

Vad har du på dig?
Solglasögonen måste givetvis passa ihop med den klädstil du har på dig. Solglasögonen får gärna ge lite kontrast till ditt klädval. Givetvis inom rimliga gränser. Varför inte ett par wayfarer eller pilot solglasögon till en kostym? Men kontrasterna för inte vara för stora. Då kommer antingen kläderna eller solglasögonen ta överhanden och kanske ge fel signaler.

Hur mycket pengar ska man lägga på ett par solglasögon
Som inom så många andra branscher finns det allt från väldigt billiga till väldigt dyra solglasögon. Givetvis är kvalitetsbågarna bättre. Materialet är bättre och kvalitetssolglasögonen har ofta bättre gångjärn. Men i många fall anser jag inte att kvalitetsskillnaden befogar ett pris som är mins tio gånger den billiga varianten. Fördelen med ett par billigare solglasögon är att skulle dem gå sönder eller glömmas någonstans, vilket är lätt hänt, så är det inte i hela världen. Kanske inte lika roligt med solglasögon för 2000 kr när självrisken på din hemförsäkring ändå är 1500kr. En annan fördel är också att man kanske har råd att köpa två eller flera par solglasögon som kan användas vid olika tillfällen eller klädstilar. För dig som gillar att följa trenderna och ofta byter solglasögon bör du hålla dig till lite billigare alternativ om du inte har en väldigt tjock plånbok.

Lycka till!

Författare: daniel234

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.