Underkläder för killar

12 oktober, 2010 | Författare: admin | Posted in Shopping

Här hittar du allt du behöver veta om underklädesplagget kalsonger.

Kalsong är ett underplagg (underkläder) för män, ett slags korta byxor som bärs närmast kroppen. Kalsonger finns i många olika varianter; ifrån små tajta utan ben (exempelvis y-front) till stora slappa med ben. Kalsonger finns även med långa ben.

Under senare tid har vissa modeller fått särskilda benämningar som tangakalsonger, sportslip som liknar tanga men utan gylf, och boxershorts (boxerkalsonger) liknande shorts med gylf. Ordet kalsong kommer av fr. calecon och it. Calzoni som båda betyder byxor. Ordet används nästan uteslutande i pluralis dvs. kalsonger och byxor.

För kalsonger finns även ett antal synonymer eller slanguttryck: Kallingar, fillingar, filsingar etc. En del äldre människor använder uttrycket herrtrosa.

Olika typer av kalsonger och underkläder:

Boxershorts

Namnet boxershorts kommer från början från boxningen då det var den typ av shorts som boxare använde. Detta har senare gjorts om till ett underplagg för män. Boxershorts var från början löst sittande men har med tiden ändrat utseende och finns nu även som åtsittande.
Boxershorts är en kalsong med ben. Benens längd kan variera men har under senare tid blivit kortare då modet styrt utseendet. Även resåren kan variera. En förkortning av boxershorts är boxers.

Trunks

Trunk är en variant av boxershorts där benen är kortare och slutar i regel vid skrevet. Denna modell har blivit mycket populär och nu tillverkar stora märken som Calvin Klein, Dolce & Gabbana & Björn Borg de flesta modeller som trunks. Andra namn för trunks är hipshorts, short shorts, boxer brief & low rise boxer. Benens längd är alltid kort men här kan istället midjans höjd variera. Många märken har börjat tillverka trunks där midjan är låg så man inte ska se kalsongerna om man har lågt sittande byxor på sig.

Y-front / Briefs

Y-front är en klassisk kalsong som de flesta av oss någon gång haft på oss. Detta är kalsonger utan ben med resår runt midjan samt runt benen. Namnet y-front kommer från det upp-och-ner-vända Y:et på framsidan som också fungerar som en lucka som man kan utföra sina behov igenom. Ett annat namn på y-front är brief som kommer från engelskan och betyder helt enkelt kort.

Stringkalsonger

Stringkalsonger är precis som det låter: kalsonger med string. Modellen kommer från stringtrosan men har anpassats för att passa män. Stringkalsonger har oftast en utmanande design och tillverkas i många olika material som exempelvis microfiber. Många som tränar väljer att använda stringkalsonger då de inte skaver. Ett annat ord för stringkalsonger är herrstring.

Jocks / Jockstrap

Ordet jockstrap har använts sedan 1897 och var då en slangord för penis. Jockstraps togs först och främst fram för cyklister så de slapp använda vanliga kalsonger som skavde mot sadeln. Den första jockstarpen gick under namnet bike jockey strap men har med åren ändrats och heter nu bara jockstrap eller jocks.
Jockstrap är en kalsong med bar rumpa och istället har de två band som håller ihop framtyget med resåret. Man kan lika jockstraps med suspensoar fast då utan skydd.

Långkalsonger

Även här kan man gissa sig till vad långkalsonger är. Det är helt enkelt långa kalsonger där benen sträcker sig ända ner till fötterna. Långkalsonger används vid kallare temperaturer för att hålla benen varma.
Förr var långkalsonger något man hatade att ha på sig då de ofta hade dålig passform och var slappa. Nuförtiden tillverkas långkalsonger med samma passform som vanliga kalsonger.

Märkeskalsonger

Märkeskalsonger kännetecknas av att de är tillverkade av något kännt märke och är oftast kvalitetskalsonger. Oftast förpackade i fina förpackningar, tillverkade i bättre material och kostar en aning mer än vanliga ”no name kalsonger”. Däremot kan man hitta billiga kalsonger som är märkeskalsonger. Det gäller bara att veta vart man ska leta. Leta efter rea underkläder. Se dock till så du köper av en seriös återförsäljare så du vet att de är äkta. Denna regel gäller för alla märkeskläder.

Tangakalsonger

Tangakalsonger är en brief/y-front men till skillnad mot dem finns det inget tyg på sidorna. Istället hålls de uppe av ett smalt band. Man kan säga att resåren fortsätter runt men saknar typ på sidrona. Andra namn fär tangakalsonger är bikini.

Denna artikel är återskapad ifrån gamla versionen av dinlank.se och publicerad av Admin!

Författare: admin

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.