Tips kring att välja catering Stockholm

31 augusti, 2011 | Författare: jensa12 | Posted in Näringsliv

Att ordna med catering är inte det lättaste. De flesta jobbar nämligen inte med cateringföretag så ofta, så man får sällan riktigt in vanan gällande detta. Speciellt svårt kan det vara att ordna med catering på större orter, som i Stockholm, eftersom valmöjligheterna och utbudet är mycket större där. Men att välja bra catering Stockholm är fullt möjligt, bara man är påläst. Därför kommer här lite information som hjälper dig göra ett bra val:

- Var ute i god tid. Är man ute i sista minuten gör man nämligen ofta sämre val, och de bästa catering företagen går ofta inte ens att boka med kort varsel, då de ofta bokas upp väldigt fort. Minst en månad i förväg bör du därför ha bestämt dig för vilket catering bolag du vill använda.

- Kontakta alltid flera leverantörer, för att både jämföra priser och menyer innan du bestämmer dig. Du kan hitta catering firmor via telefonkatalogen, alternativt genom sökmotorer på nätet. Börja dock alltid din kontakt med företagen med att berätta lite om evenemanget du behöver catering till. Alla catering företag jobbar nämligen inte med mindre evenemang, och även andra restriktioner kan förekomma.

- Om någon du känner anlitat catering tjänster tidigare, kan det även vara en god ide att fråga vänner och bekanta om rekommendationer.

- Om en del av gästerna inte kan äta allt, t.ex. för att de är vegetarianer, har allergier eller liknande, bör du alltid fråga företaget om de även kan ordna specialmenyer åt dem med specialbehov. Vissa företag tar nämligen extra betalt för detta, medan andra bjuder på detta.

- Du bör även höra med företaget redan i förväg hur betalning sker, eftersom olika företag har olika regler och alternativ för detta.

- Förbered gärna även andra frågor du vill ställa i förväg, så att du är förberedd när du börjar kontakta företagen. Annars är det lätt att man glömmer bort att fråga något viktigt när man väl pratar med dem.

- Innan du tecknar något avtal, träffa alltid personen som kommer att jobba på ditt evenemang. Ibland är det lättare att skapa sig en uppfattning om personen ifråga vid ett personligt möte.

- Be gärna om smakprover också innan avtalet tecknas. Hur ska du annars veta om maten är god eller inte? Detta är idag normalt förfarande, framför allt för de lite större cateringföretagen.

Författare: jensa12

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.