Tips för en lyckad firmafest!

23 juni, 2011 | Författare: jensa12 | Posted in Nöje & Fritid

Dags att boka firmafest?
 
En firmafest är en fest som anordnas av en arbetsgivare för företagets anställda, antingen på själva arbetsplatsen, men oftast i en annan lokal, för att de anställda ska få lite omväxling. Dock kan en firmafest numera se ut lite hur som helst, det finns inga fasta regler, utan festen kan planeras helt utefter vad företaget själva och de anställda föredrar.

En firmafest är ett utmärkt tillfälle för de anställda att lära känna varandra bättre och umgås under lite mer avslappnade former, vilket i regel leder till bättre laganda och förbättrade relationer mellan de anställda på olika sätt.

Men att planera en firmafest är inte alltid så lätt, så här kommer några tips som hjälper dig planera en så lyckad firmafest som möjligt:

Anpassa så väl aktiviteten som mat och dryck efter de anställda och det de gillar. Givetvis kan man inte göra alla nöjda, men att välja något som man är hyfsat säker på att majoriteten gillar i varje fall, är i regel smart.

Tänk dock på att inte välja aktiviteter som kan vara kontroversiella eller problematiska för en del av gruppen. Ditt mål är att alla ska ha trevligt och känna sig bekväma under festen. T.ex. badstränder, badhus och andra ställen där man behöver vara lättklädd, är därför i regel inte ett bra val, hur lockande de än kan kännas för dig själv. Väldigt riskfyllda sporter och saker som innebär moment som många är rädda för (höjder, offentliga tal med mera) är inte heller bra val, då du omöjligt kan veta vad alla är rädda för.

Tänk även på att olika aktiviteter passar bra för olika stora grupper. Om ni är väldigt många, bör ni t.ex. inte ägna er åt en aktivitet som är bäst lämpad för mindre grupper, då detta enbart kommer leda till massa dötid, vilket förmodligen kommer att göra de anställda uttråkade. Och en alldeles för stor lokal för en liten grupp ser också lite misslyckat ut. Så berätta alltid redan i planeringsfasen för de arrangörer du använder dig av, hur många ni kommer att vara, och be om råd och lösningar endast för denna storlek.

Om du har en lite större budget och redan har anordnat många firmafester, överväg att åka bort en sväng. Detta ger dig fler möjligheter samt valmöjligheter som de anställda inte redan känner till, vilket är en stor fördel.

Att testa något nytt och trendigt, som alla pratar om, men som få har testat själva, är i regel alltid en bra ide, oavsett om det gäller en matlagningskurs gällande de senaste, trendiga maträtterna, chokladprovning eller en salsakurs, för att bara nämna några exempel. Detta kan sedan kombineras med en efterföljande, mer traditionell fest.

Firmafester kan variera i alltifrån att åka iväg och åka skidor i fjället en weekend till att arrangera en fest på kontoret. Nedan följer två konkreta tips:

• Picknick – Detta fungerar förstås bäst när vädret tillåter det. Picknick kan vara ett effektivt sätt att få företagets personal att träffas i en avslappnad miljö. Detta kan man lätt kombinera med aktiveter som brännboll, kubb och andra sociala lekar. Detta kan vara ett ypperligt sätt att få anställda att lära känna varandra. En annan fördel är också firmafesten kan hållas under rimliga prisnivåer.

• Restaurang/Pubmiljö – Det behöver faktiskt inte vara så svårt att skapa en lyckad firmafest. God mat och dryck kan vara en bra början. Sen att det sker i trivsam miljö och med ett gott sällskap kan räcka långt, dock rekommenderas det att se till att festen inte uratar till ett fylleslag genom t.ex. begränsa alkoholintaget.

Om du kör fast totalt och inte vet alls hur firmafesten borde vara, kan det även vara smart att genomföra en enkät bland medarbetarna, så att de själva kan komma med idéer gällande vad de tycker skulle kunna vara roligt. På så vis känner sig även medarbetarna med delaktiga i planeringen, vilket alltid är positivt och att eftersträva. Tänk igenom konceptet innan du väljer att boka företagsfest.

Författare: jensa12

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.