The Beatles

9 oktober, 2011 | Författare: wedweb | Posted in Nöje & Fritid

The Beatles kanske är ett av världens största band genom tiderna. Bandet bildades tidigt på 1960-talet och var banbrytande med sina odödliga popdängor. När man lyssnar på The Beatles så hör man tydligt att musiken innehåller starka melodier.

The Beatles bestod av John Lennon som spelade gitarr och sjön, Paul McCartney som också spelade gitarr och sjöng, samt George Harrison på bas och Ringo Starr på trummor. George och Ringo sjön också men inte i lika stor utsträckning som John och Paul. Till vanligheten i The Beatles musik hör stämsången som anses vara väldigt karaktäristiskt för sin tid.

The Beatles blandade gärna pop med andra musikstilar. Det kan till exempel handla om klassiska influenser men även för sin tid nyskapande blandningar av indiska influenser. The Beatles musik är till grunden baserad på sång, gitarr, bas och trummor. Men det är inte ovanligt att även piano, orgel och klassisk orkester vävdes in i musiken.

Rent musikaliskt strävade The Beatles efter att bryta gamla mönster och finna nya vägar att arrangera sin musik. Men åtminstone två starka musiksjälar (inte att förringa George och Ringo) i form av John och Paul så pressades gränserna och The Beatles musik gick hem över hela världen.

Sagan om The Beatles tog slut 1969 och bandet upphörde, men John, Paul, George och Ringo fortsatte göra musik på egen hand. Men låtarna som de en gång hade skapat och framfört tillsammans är i allra högsta grad levande än idag. The Beatles musik tillhör än idag kategorin av musik som säljer bäst. The Beatles är ett odödligt koncept och kommer med all säkerhet att influera människor i mångt och mycket i all oändlighet.

De två The Beatles-medlemmarna som fortfarande är i livet är Paul McCartney och Ringo Starr, och det händer att de fortfarande framför gamla Beatles-låtar.

Författare: wedweb

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.