Teambuilding som verkligen hjälper!

9 oktober, 2011 | Författare: lennx | Posted in Näringsliv

Teambuilding har blivit ett hett diskussionsämne den senaste tiden. Hur mycket hjälper det egentligen och är det värt att anlita ett professionellt teambuilding företag för att sköta allting åt en eller bör man på företaget istället köra enkla teambuilding övningar? Dessa frågor ställer sig många företagsledare. I den här artikeln tänker jag diskutera en del fördelar och nackdelar med just teambuilding och grupputveckling.

Vissa individer på en arbetsplats kanske inte har så många sociala kontakter. Frågan är om det är så för att de inte är speciellt sociala av sig eller om det är för att gruppsammanhållningen på arbetsplatsen är alldeles för dålig. Ifall det är så att de inte vill vara sociala så kan teambuilding faktiskt skada dessa personer. Företags aktiviteter bli då bara en extra jobbig grej utöver det vanliga arbetet.

Är det däremot så att personerna i fråga kanske är nyanställda eller lite blyga så kan teambuilding vara den perfekta lösningen för att få fart på det sociala umgänget på kontoret. Med några enkla teambuilding övningar eller en välplanerad kick off kan man sätta fart på de anställda. Dessutom är de båda ganska lätta att utföra speciellt teambuilding!

Alltså bör du som chef först och främst se över vilka individer du har att göra med innan du bestämmer dig för att ta till teambuilding eller inte. När detta är klart måste du sedan bestämma dig om hur teambuilding ska se ut. Vad ni ska göra och vad ni vill få ut av den. En bra planering är nämligen extremt viktigt! Först steget är att bestämma hur mycket pengar som kan läggas ut på sådana företags aktiviteter. Kan man anlita ett professionellt teambuilding företag som sysslar med grupputveckling och kick off på heltid eller ska man snåla lite på budgeten och endast köra några enklare teambuilding övningar?

Själva skulle jag rekommendera de enklare övningarna. Detta beror dock helt på (som jag beskrev innan) hur stor summa ledningen är villiga att punga ut för dessa aktiviteter. Antagligen är det inte lönsamt, men i längden kan faktiskt en stärkt grupp prestera avsevärt mycket högre än personer som överhuvudtaget inte känner varandra.

Eftersom jag rekommenderade teambuilding övningar tänker jag här ge er några exempel.

  • Stocken
  • Lazergame

Stocken är en övning som bygger en del på balans och väldigt mycket på samarbete. Den går ut på att man ställer alla deltagare som ska vara med på teambuilding på en stock eller ett nedfallet träd. Sedan säger man till dem att ställa sig i en speciell ordning. Det kan tillexempel vara skostorlek eller födelsedatum. Nu måste gruppen verkligen samarbeta som ett team för att lyckas med uppgiften så snabbt som möjligt. Det kan bli båda svårt och klurigt att lyckas med denna teambuilding övning, men den är väldigt rolig!

Nästa övning jag tänkt presentera heter Lazergame. Det är egentligen kanske inte en teambuilding övning utan mera en form av aktivitet som är grymt kul.

Lazergame finns vid flera olika anläggningar runt om i landet. Där kan man lägga sin teambuilding om man vill få en aktivitet ordnad av någon annan för ett väldigt rimligt pris. Anläggningarna består ofta av ett mörkt rum med 2 olika baser. De båda lagen ska försöka skjuta varandra eller ta sönder det andra lagets bas. Det är riktigt svettigt och spännande. Tycker ni att det roligt kan ni boka en till omgång och köra igen! Lazergame passar perfekt som teambuilding eller kick off.

Sammanfattningsvis vill jag alltså säga att jag inte tycker man ska anlita ett professionellt företag som sysslar med grupputveckling. Det är alldeles för dyrt! Det är mycket bättre att ordna teambuilding själv. Då lär man sig mycket mera och kan också påverka alltsammans bättre!

Författare: lennx

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.