Tandblekning hemma – så går det till

25 december, 2010 | Författare: Micke | Posted in Hälsa & Skönhet

Många har säkert läst om tandblekning. Visste du att du kan bleka dina tänder hemma för bara några hundringar? Tidigare var det få förunnat att bleka sina tänder, det var de med gott om pengar som kunde gå till en tandklinik eller tandläkare som utförde blekningen. Detta var för ett par år sedan en dyr process som kunde kosta upp till 5000 kronor. Nu är dock blekningsprocessen billigare men kostar ändå ett par tusenlappar.

Ett billigare alternativ är då att bleka sina tänder hemma. Det finns flera varianter men det vanligaste är med hjälp av ett så kallat tandblekningskit. Detta är ett paket som innehåller allt du behöver för att bleka dina tänder. De innehåller alltid instruktioner, blekgel och tandskenor. Utöver detta varierar något beroende på leverantör. Ibland kan det till exempel ingå förvaringsaskar och/eller tandnyanskartor. Även mängden blekgel kan variera och givetvis priset.

Hur går tandblekningen till?
Detaljerade instruktioner ingår i det tandblekningskit du köper men i stora drag fungerar alla ungefär så här:

1. Du börjar med att forma de medföljande tandskenorna, detta gör du genom att värma dessa i varmt vatten. När de blivit varma och mjuka pressar du dessa mot tänderna och får på detta vis en perfekt avgjutning av dina tänder.

2. Den första punkten behöver givetvis bara göras första gången. Nu har du formade skenor som du använder genom resten av processen och även i framtiden om du skulle vilja bleka dina tänder igen.

3. Nu applicerar du lite av den medföljande blekgelen i tandskenan. Nu är det bara att sätta in tandskenorna och låta blekgelen verka mot dina tänder. Längden för denna process kan variera men man brukar rekommendera att du börjar med en halvtimme för att sedan successivt öka tiden upp till 1-2 timmar per omgång. Detta steg upprepar du tills du är helt nöjd med resultaten.

Med hjälp av prisjämförelse på tandblekningskit kan du snabbt och enkelt hitta det tandblekningskit som passar dig bäst.

Författare: Micke

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.