Stort utbud av leksaker hos bamba!

25 december, 2010 | Författare: Bamba | Posted in Shopping

Barnen älskar sina Silly Bands…
Då och då dyker det upp leksaker och andra produkter på marknaden som får ovanligt stor genomslagskraft bland köparna. En produkt som fått en sådan ”hype” under senare tid, är så kallade ”Silly Bands”.
Silly bandz är färgglada band i olika former som bärs runt armleden. Sillybandz har blivit otroligt poppis bland dagens barn och ungdomar som fullkomligen älskar de stretchiga gummibanden av silikon. Vad ligger bakom denna ”hype”, och hur ser historien bakom Sillybandz framgångar ut?
Till att börja med: Silly bands är, enkelt förklarat, en gummisnodd (kan även användas som en sådan), som finns i hundratals olika färger och former. Det finns sillybandz som ser ut som djur, instrument, siffror, bokstäver, samt mycket mer… Det vanligaste sättet att använda gummibanden på, är att bära dem runt armen precis som ett vanligt armband. Så snart gummibandet tas av armen, återfår det sin ursprungliga form.
Sillybandz har vunnit en enorm popularitet, mycket just på grund av gummibandens roliga och färgglada former. Vanligen bärs inte bara ett, utan flera olika gummiband på armen. Många barn samlar på Silly bandz, och försöker hela tiden utöka samlingen med nya, roliga gummiband i andra färger och former än dem de redan har i sin ägo. Att kändisar som Justin Bieber , Shakira och Sarah Jessica Parker bär armbanden, har naturligtvis också bidragit till den stora försäljningssuccén.
Från början skapades gummibanden av ett japanskt designteam, som ville skapa ett mer miljötåligt gummiband för kontorsbruk. Detta skedde 2002. Men så kom någon på idén att marknadsföra gummibanden också som en ”leksak för barn”. Gummibanden gjordes större, och tjockare, och började marknadsföras som ”smycken för barn”.
Och de nyskapade gummisnoddarnas framgångar lät inte vänta på sig. Sillybandz började säljas även på nätet (2008), och efter att ett amerikanskt varuhus valt att ta in Silly Bands i sortimentet, spreds Sillyband-hypen som en löpeld i USA. Nu finns Silly bandz också i Sverige! Du hittar dem bland annat hos webbutiken bamba.se.

Författare: Bamba

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.