Speldator

25 december, 2010 | Författare: it-shoppen | Posted in Datorer & Internet

Vill du köpa en speldator men vet inte vad du ska leta efter
eller kanske ska du bygga ihop en egen dator?
En speldator behöver faktiskt nästan all hårdvara är bra och snabb.

Säger någon att allt som behövs är ett bra grafikkort och snabb processor så bör du vända dig till någon mer kunnig.
Det första jag tänker ta upp är Moderkortet, se till att ditt moderkort är öppen för uppgraderingar, då spelen utvecklas som kräver de också mer från datorerna och har du en mindre bra moderkort så blir det bökigt för då kan du inte kanske uppgradera.

Processorn är viktig då det är din dators motor och spelen kräver ofta en snabb processor. Det finns processorer med flera kärnor vilket självklart är att föredra,
och en processor med fyra kärnor (quad core) Men många köper en quad core utan att faktiskt veta att många spel inte stödjer fyra kärnor, vissa stödjer inte ens två.

Beroende på vilka spel du satsar på att lira väljer du att köpa processor men antal kärnor. Processorer har även något som heter cache som man skulle kunna säga är processorchipets minne, data som snabbt behövs användas kan lagras här.
När det gäller speldatorer brukar det ofta inte spela roll hur stor cachen är utan det behövs ofta till 3drenderringsdatorer mfl.

Minnet i en speldator fungerar nästan som cache minnet i processorn kan man säga. I Minnet lagras data som snabbt behövs komma åt istället för att lagra det på hårdisken, Minnet är mycket mycket snabbare än en hårdisk och därför om du har ett större Minne så behöver processorn användas mindre än hårdisken och kan arbete snabbare.

Grafikkortet är som detlåter väldigt viktigt för speldatorer då spelen ofta har avancerad grafik och nästan alla speltillverkare tävlar
om vem som kan skapa ett spel med snyggast grafik. Alltså desto bättre grafikkort du har, desto snyggare grafik och fler grafikmässigt avancerade spel kan du spela. Det finns idag bara en sorts grafikkort som är tillräkligt bra PCI express kort.

Varför just PCI Express är bättre än dom gammla AGP korten är för att det finns gott om bra kort för bra pris och du har stora möjligheter att uppgradera.
Det du även ska leta efter är hur snabb den är i mhz och dess lagringsstorlek.

Hårdisk, vad spelar hårdisken för roll när du spelar spel? Som vi tidigare har
pratat om Minne viktigt för att processorn ska kunna bearbeta information så snabbt som möjligt och när inte Minnet räcker till så använder sig datorn av hårdisken. Snabbheten på hårdisken är inte det viktigaste men en på 7200 spin och med 16mb eller 32mb cach är lagom,

Vill du köpa en bra speldator?

Då rekommenderar jag att du då besöker denna sida: Speldator.

Författare: it-shoppen

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.