Sökmotoroptimering för den upptagne bloggaren

25 december, 2010 | Författare: Wikipetter | Posted in Datorer & Internet

De allra flesta bloggarna brukar ta hand om sökmotoroptimering mer eller mindre automatiskt åt bloggaren. WordPress och Blogger, till exempel, sköter de flesta byggstenar av sökmotoroptimering i princip automatiskt åt skribenten. Detta är bra på grund av att de allra flesta bloggarna varken har bra koll på den tekniska biten inom sökmotoroptimering, eller hur man hanterar koden som genererar mallen till bloggar.

Det finns dock ett par saker som Du bör tänka på när Du skriver inlägg på Din blogg. En viktig del av sökmotoroptimering är rätt och slätt att skriva bra text på Din blogg! Du kan titta på raden av SEO-tips här nedanför och försök sedan tillämpa så många som Du kan. Förhoppningsvis är det här vad Din blogg behöver för att få det antalet besökare den förtjänar.

Viktiga metoder för bättre synlighet på Google

  1. Använd nyckelord i rubrikerna.
  2. Använd relevanta nyckelord, varav huvudsökordet för just den specifika texten minst två gånger i varje text du skriver.
  3. Testa att skriva nyckelorden/sökorden med bold. En metod är att skriva nyckelordet i bold den första gången det skrivs i brödtexten.
  4. Om möjligt, se till att länka sökmotorvänligt mellan dina poster. När du nämner något du har skrivit om tidigare, se till att länka direkt till den eller de posterna med en beskrivande länktext.
  5. Om Du kan, se till att sökmotoroptimera Din blogg till en vettig nyckelordsfras. Döp din blogg till samma sak om det går, och försök att se till att frasen finns i sidans titel, h1-taggen, meta desc och i välkomsttexten för din blog.

Fler tillvägagångssätt som ger en robustare sökmotoroptimering (om Du kan styra över din stilmall för Din sajt)

  1. Du kan även använda Dig av ett SEO plugin till Din webbplats. Det finns ett stort antal plugin för sökmotoroptimering tillgängliga helt gratis för WordPress.
  2. Om du kan, försäkra dig om att inläggens rubriker skrivs först av allt i title tag när ett specifikt inlägg visas.
  3. Försäkra Dig om att inläggets rubrik visas i en h1 tag. Alltför många teman för WordPress visar bloggens namn i en h1 tag på alla bloggens sidor, vilket förvirrar sökmotorerna.
  4. Om Du kan, se till att vettiga och unika meta descriptions automatiskt genereras eller författas för varje sida. Meta keywords är däremot onödigt och kan utan problem plockas bort.

För dig som vill ha ännu mer information om hur sökmotoroptimering fungerar kan Du gå till den mer kompletta webbplatsen om sökmotoroptimering. Där kan man snabbt och enkeltlära dig fler av de de olika metoderna, teorierna och teknikerna för resultatgivande sökmotoroptimering.

Författare: Wikipetter

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.