Smart Covers till iPad 2 – Döden för tillbehörstillverkare?

8 mars, 2011 | Författare: lukas | Posted in Datorer & Internet

iPad 2 presenterades för en stund sedan och givetvis var världens blickar, som alltid, riktade mot Apples podium är presentationen ägde rum. Som vanligt var vi alla imponerade av den nya enheten och dess specifikationer. iPad 2 fick en ny processor som är dubbelt så snabb som den i föregångaren. Det nya grafikchippet presterar enligt Apple 9 gånger bättre. Kameror på fram- och baksidan har lagts till och utsidan har fått en helt ny design.

Affärerna blomstrar alltså för Apple även under 2011. Det finns iallafall ingenting som tyder på någonting annat. Det som dock var lite speciellt för denna presentation var att Apple denna gång tydligt markerade att de vill in på tillbehörsmarknaden för sina egna prylar på ett mer markant sätt än tidigare. De presenterade ett tillbehör till iPad 2 som går under namnet Smart Covers som har utvecklats parallellt med enheten. Smart Covers är en kombination av ett fodral, skal och ett ställ till iPad 2 som fästs på den med hjälp av magneter. Den kan tas av och på, på ett riktigt finurligt sätt med hjälp av dessa magneter. Tillbehöret Smart Covers finns även i en mängd olika färger.

Vad innebär då detta för alla tillverkare som tidigare gjort iPad-skal och övriga tillbehör till Apples prylar? Innebär det slutet? Nej, jag tror verkligen inte det. Av den enkla anledningen att smaken är som baken. Marknaden är så enormt stor för prylar från Apple idag och användarna sträcker sig allt från doktorer som utför hjärnkirurgi till knarklangare och givetvis har dessa olika människotyper även olika smaker. Detta lämnar ett stort utrymme för tillbehörstillverkare att använda sin fantasi och skapa olika variationer på tillbehör till iPad 2.

Men man kan nog lätt konstatera att Apple i fortsättningen kommer att få en större del av kakan. En större del av kakan som de själva skapat i och för sig..

Författare: lukas

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.