Skapa en egen fotobok

8 mars, 2011 | Författare: Micke | Posted in Nöje & Fritid

Det finns alltid tillfällen att skapa en egen fotobok. Det är ett roligt sätt att spara och visa sina bilder och du kommer garanterat ta fram den mer ofta än du öppnar bilderna på din dator.

Det är numera både enkelt och billigt att skapa din egen fotobok. Genom att jämföra flera tjänster på nätet kan du hitta vart du kan skapa en fotobok till ett bra pris med det antal sidor och den storlek du önskar. Ibland kan det till och med finnas specialerbjudanden som kan ge dig en gratis fotobok.

Några exempel på tillfällen då en fotobok kan vara rolig är vid bröllop, födelsedagar, examen, skolavslutningar, resor, sportevenemang och mycket mer. Varför inte skapa en fotobok för varje år till ditt barn. Garanterat ett roligt minne i bokhyllan som man ofta kan bläddra i. En fotobok är också den perfekta presenten, samla ihop roliga bilder av din vän eller familjemedlem och skapa en fotobok, det kommer garanterat bli en av de roligaste presenterna!

Många skapar en eller flera fotoböcker i samband med sitt bröllop eller annat större evenemang, varför inte skapa en fotobok för att föreviga din senaste resa eller semesterminne? Det går att skapa fotoböcker i många olika storlekar och tjocklekar. De allra minsta kan få plats i en handväska medan de största kan vara i stort häftigt A3-format.

När du skapar din fotobok gör du det oftast i ett gränssnitt hos leverantören antingen direkt på webben eller i en programvara som du laddar hem till din dator. Vilket sätt och gränssnitt man väljer är en smaksak. Ofta finns det ett stort urval av färdiga mallar du kan välja mellan, både bakgrunder och layout på placeringen av foton. Du kan välja mellan att ha ett stort foto som täcker hela sidan, ha ett fåtal eller ha massor i mindre storlek, det är bara din fantasi (och antal foton) som sätter gränsen.

Många leverantörer av fotoböcker erbjuder olika bindningstyper, det kan vara mjuk pärm, hård pärm, ringbunden med flera. Dessa skiljer ofta i pris och du bestämmer själv vad du vill kosta på din fotobok.

Om du vill få en tydlig överblick av vad som erbjuds av de olika leverantörerna kan du jämföra fotoböcker här.

Innan du börjar designa din fotobok kan det vara bra att välja ut vilka foton du vill använda, gör till exempel en mapp på din dator dit du kopierar dina favoritfoton som du vill ha med. Det går då mycket snabbare att få en överblick när du väl skapar din fotobok. Lycka till!

Författare: Micke

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.