Rolfs Kök

13 juli, 2011 | Författare: greger | Posted in Nöje & Fritid

Mitt i central Stockholm ligger Rolfs Kök. Denna klassiska och mycket speciella restaurang är belägen bara ett stenkast från Drottninggatan och Tegnérlunden. Rolfs Kök är verkligen en klassiker i begreppet restaurang Stockholm. Här finner du en härlig mix av människor från alla håll och kanter, och klientelet består av lika delar konstnärer som affärsmän, turister och stockholmare. Låt digdock inte luras av kvarterskrogkänslan på Rolfs Kök, maten som serveras på Rolfs Kök är av världsklass.

Atmosfär

Det som Rolfs Kök bland annat är känt för är deras inredning. Den är genomtänkt, smart och bidrar till att skapa en genuin och mysig stämning. Den är inte lik någon annan restaurang och det är en upplevelse att bara besöka lokalen. Från baren ser man direkt in i köket, och det är något speciellt med att kunna se processen hur ens mat blir tillagad. Känslan som förmedlas är att det är gästen som står i centrum och att ägarna vill förmedla en helhetsupplevelse till sina gäster. En sak man inte kan missa när man är på Rolfs Kök är att det hänger stolar på väggarna. Sådana inredningsdetaljer gör att man reagerar på möbleringen i lokalen och alla andra små detaljer som bidrar till en helhetsstämning.

På Rolfs Kök är temat på maten enkelhet och kvalité. När man får tag på bra råvaror är det synd att överarbeta dessa. Många av de varor vi har i Sverige är fantastiska i sig själva, och det är synd att inte låta den naturliga smaken träda fram. Samtidigt finns det också en del ögonbrynshöjare på menyn. Du kan exempelvis beställa in rödvinsbrässerade oxkinder eller grönpepparflamberade ankhjärtan, någon man kanske inte ser på menyn varje dag.

Mycket av maten på menyn är närproducerad för att kunna erbjuda gästerna så bra mat som möjligt. Du kan räkna med att den mat du får på din tallrik kommer hålla mycket hög kvalité. Till varje rätt finns ett dryckesförslag, och i Rolfs vinkällare finns det ca 450 olika vinsorter.

Historia om Rolfs Kök

Rolf Nilsson öppnade tillsammans med sin bror Rolfs Kök 1989. Rolfs bror drev sedan tidigare restaurangen PG på Tranan, men ganska snart drev Rolf restaurangen helt själv. Under 1989 öppnades flera nya restauranger i Stockholm, det var då Sturecompagniet började växa. För att sticka ut ur mängden förstod Rolf att han var tvungen att skapa uppmärksamhet på något sätt, därav stolar på väggarna. Inredningen bidrog till att flera tidningar skrev om Rolfs Kök och man kan säga att Rolfs Kök var en av de första designade krogarna.

Författare: greger

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.