Permobilens betydelse i vardagen.

22 november, 2010 | Författare: Yvonneh | Posted in Hälsa & Skönhet

Permobilens betydelse i vardagen.

Förenkla vardagen med en elscooter eller permobil som de även kallas. För den som är van att komma ut i samhället och röra sig fritt kan det vara ett stort trauma att plötsligt få svårt att röra sig. Orken kan tryta av många olika själ som t.ex. sjukdom eller skada. Man kan råka ut för smärta i kroppen som gör att man varken vill eller har lust att ge sig ut. Det tar hårt på humöret att behöva be sin partner om hjälp med det allra banalaste som t.ex. att gå iväg och köpa en kvällstidning.

Det är tillåtet att köra in i affärer och att köra på gångbanor eftersom en permobil räknas som handikapphjälpmedel.

De flesta som provar en permobil känner direkt vilka fördelar man får. Dels kan man köra iväg till affären och handla ensam, man kan göra det utan att behöva gå längre än till sin permobil. En annan fördel är att man får kontakt med andra människor eftersom de flesta blir intresserade när någon kommer körande med sitt fordon. Detta ger upphov till nya trevliga kontakter. Man har plötsligt något att inleda en konversation med.

De flesta modeller har en bredd som gör det möjligt att komma igenom de flesta standarddörrar. Så man kan för det mesta köra in i sitt hem och en del hissar, dock inte alla.
Har man hund går det bra att ge sig ut en sväng med hunden i koppel bredvid scootern eller om hunden skulle bli trött kan den även lära sig att åka med.

Det finns tillbehör till scootern som t.ex. en större korg att fästa baktill, där man kan lasta lite större varor, regnskydd, käpphållare och hållare till syrgasflaska.
Scootern levereras med backspeglar, vridbar sits, laddare för jordat vägguttag, liten korg fram.

Gå in på Tykh´s hemsida, där finner ni billiga prisvärda scootrar. www.tykh.se Företaget Tykh är ett litet enmansföretag som sysslar med import i liten skala. För att kunna leverera varor till sina medmänniskor till ett överkomligt pris.

Att köra en scooter är inte alls svårt. Alla klarar av det och scootern är dessutom mycket säker eftersom den stannar direkt när man släpper handtaget. Skulle den som kör sin scooter tappa taget, balansen eller om något annat skulle inträffa under färd kommer scootern alltså inte att skena iväg med sin förare. Den stannar direkt, tryggt och säkert.

En liten solskenshistoria om en man som blev mer självständig tack vare sin scooter. .
Detta handlar om en man, vi kan kalla honom Sture, vilken fick ett mycket bättre liv efter att han råkat se en scooter i ett skyltfönster. Sture och hans fru var som vanligt ute på promenad i Malmö. Sture sittande i rullstol vilket var ett måste, han skulle aldrig orkat gå utanför dörren och absolut inte utan sin syrgas med sig. Sture fick syn på scootern och blev eld och lågor.

Frun kontaktade säljaren och de kom överens om en tid då Sture skulle komma och provköra. Eftersom Sture är beroende av syrgas är syrgasflaskan alltid med i en liten ryggsäck.

När så Sture flyttade sig över från rullstolen, som han annars alltid satt i förutom sängen då, kunde han ha syrgasbehållaren på golvet mellan fötterna. Hans ögon fick en helt annan glöd, pojken i honom kom fram. Han körde som en riktig buse och ögonen lös. -En sån ska jag ha, sa han, -Och den ska vara blå.
Man gjorde upp om affär och datum för leverans. Säljaren levererade scootern till Stures lägenhet. Alla var mycket nöjda. Sture var så glad att han gav, förutom pengarna, en flaska vin till säljaren. Hon kunde lämna paret med glädje. Sture har aldrig hört av sig igen och är förmodligen fortfarande nöjd med sitt inköp.

Lycka till med det nya Scootern.

Författare: Yvonneh

Jag jobbar som undersköterska och bredvid mitt arbete försöker jag komma igång med ett mindre importföretag. Hoppas på att komma igång i större skala så småningom

This author has published 1 articles so far.

Comments are closed.