On-page sökmotoroptimering

8 mars, 2011 | Författare: bbo | Posted in Datorer & Internet

Internet är utan tvekan en stor succé och i stort sett alla använder det varje dag. Det är en enormt stor samling information som gjorts tillgänglig. För att hitta bland djungeln av all information används sökmotorer – supersmarta webbsidor som är designade enbart för att hjälpa människor hitta det de söker på nätet.

De som har hemsidor vars syfte är att driva in pengar bör satsa extra mycket på sökmotoroptimering. Skillnaden mellan en bra och en dåligt sökmotoroptimerad sida kan vara helt avgörande för vilken inkomst som är möjlig att få.

En naturlig fråga nu borde vara; vad är det då som får sidor att hamna olika högt upp bland sökresultaten? Varje sökmotor har en egen algoritm som bestämmer hur allt ska fungera, och det är mycket som spelar in. Saker som hur sidan i sig är uppbyggd, samt hur många inlänkar den har är bland det viktigaste. Propagera att hemsida A vill hamna högre upp i sökresultaten. Då måste denna ha många länkar till sig från andra hemsidor, som hemsida B och C.

Sökmotoroptimering kan vid en första anblick verka på tok för avancerat och krångligt, men det man bör tänka på till att börja med är sk on-page optimering. On-page optimering innebär att man gör små, smarta förbättringar på själva hemsidan man äger, vilket i slutändan resulterar i att sökmotorer som Google, enkelt sagt, ”gillar” din hemsida mer, och lägger den högre upp i sökresultaten.

Hamnar din sida högre upp i sökresultaten får du förmodligen mer trafik och då ökar möjligheten att få en bredare publik och större inkomst på hemsidan.

När man gjort klart sin on-page optimering kan man antingen lära sig allt om sökmotoroptimering själv, eller så kan man låta ett företag göra det åt en. Det finns många svenska företag på marknaden som sysslar med just sådant, och det är mycket bekvämt att lämna över det något mer avancerade arbetet med optimeringen till någon annan.

Författare: bbo

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.