Om Hur Du Tar Första Steget

26 mars, 2011 | Författare: sjosund | Posted in Hälsa & Skönhet

Jag tittar ut över havet, trots att det är väldigt tidigt på morgonen är det redan riktigt varmt. 100 meter bort lyckas min vän Erik fånga sin största våg hittills. Jag kan inte låta bli att le för mig själv, ett halvår tidigare hade jag inte i mina vildaste fantasier trott att jag skulle bo på andra sidan jorden, ägna min tid till att surfa och lära mig ett nytt språk.

Det hade varit ett stort steg att bestämma mig för att ta ett år ledigt från mina studier och ta tag detta, det fanns så många om och men. Så känner många och denna rädsla för dessa om och men sätter alldeles för ofta käppar i hjulet för att folk ska uppfylla sina drömmar. Därför vill jag nu ge dig den metod som jag använder mig av så fort jag tvekar i om jag ska göra det jag egentligen vill. Ägna några minuter åt varje punkt och skriv ner dina svar till varje.

1.Vad låter du bli att göra på grund av ängslan?

Saker du låter bli att göra eller skjuter upp på grund av rädsla är vanligen de saker som du skulle tjäna mest på att faktiskt ta tag i (om du tycker rädd är ett hårt ord, byt ut det mot oangenäm).

Individer utvecklas inte genom att stå stilla i sin bekvämlighetszon. Tyvärr kallas det inte bekvämlighetszon utan anledning, den är rätt angenäm, varm och skön. Att ge sig ut från den, ut i det obekanta, kan kännas allt annat än behagligt. Vad som är än mindre trevligt är när man inser vad man sumpat på grund av att man stannat kvar i denna rosa fluffvärld.

Därför vill jag nu att du tar och skriver en lista på 3 saker som du vet att du borde/vill göra men inte tar tag i på grund av att du inte vågar ta steget. Kör hårt

2. Precisera dina rädslor

Vad är det värsta som skulle kunna hända om du faktiskt gjorde det du planerar? Hur förfärligt är detta på en skala 1-10? Hur troligt är det att det faktiskt skulle kunna hända? Om det skulle hända, hur skulle du kunna göra så att allt blev som normalt igen?

3. Vad kan du få ut av det?

Vad är det allra bästa som skulle kunna hända om du gjorde det du funderar på att göra? Hur belåten skulle du vara om du lyckades med detta, på en skala 1-10? Har folk haft framgång med det förut? (om du inte vet, googla :) )

4. Vad sumpar du på att inte göra det?

Föreställ dig dig själv när du nått upp till ditt mål, se till att ha en klar bild i skallen, hur uppfattar du dig? Hur ser du ut? Vad har du tjänat på att utföra din plan, fysiskt och själsligt?

Föreställ dig sedan dig själv om 10 år om du inte tar tag i din plan, hur känner du dig när du vet att kunde ha gjort det.

5. Vad stoppar dig från att köra i gång direkt?

Har du inget svar? Då är det inget som hejdar dig. Kör igång!
Kolla in fler liknande artikar på Din LivsCoach Online

Författare: sjosund

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.