Olika alternativ för att bleka sina tänder

25 december, 2010 | Författare: vittleende | Posted in Hälsa & Skönhet

Olika alternativ för att bleka sina tänder vitare.
Ett vanligt och mycket billigt alternativ är att bleka tänderna med hjälp av en bettskena som man värmer upp i varmt vatten för att få den formad efter din egen unika tandrad. Man fyller sedan skenan med blekmedel och vanligtvis skall skenan sitta i 2-5 timmar per gång. Denna procedur skall upprepas normalt sett mellan 5-15 dagar. Resultatet blir oftast mycket bra om man lägger ned lite tid och energi. Hemmakit tandblekning kan man få för 300-800 kr

Hos tandläkaren kan man få en porslinsfasad insatt vilket ger det mest bestående resultatet då fasaden kan hålla upp till 15-20 år. Det går till så att tandläkaren slipar bort ett tunt lager emalj på varje tand och man ersätter sedan emaljen med ett tunt lager av porslin. Det ger oftast ett mycket bra resultat men det är också ett dyrare alternativ då behandlingen kan kosta upp till 5000 kr.

Tandläkaren kan också behandla dina tänder med en såkallad Brite Smile behandling. Det går till så att tänderna bleks med hjälp av en blekgel som är starkare än den som man får när man bleker tänderna med ett hemmakit. Man använder också en speciellt sorts lampa som i kombination med blekmedlet bleker tänderna vita och fräscha. Det är ett effektivt sätt att bleka men det kostar också ganska mycket. Mellan 5000-8000 kr.

Blekpenna eller Brightstick som det också kallas är ett budgetalternativ då det kostar mellan 100-150 kr. Det går till så att man applicerar blekgelet i pennan på tänderna och det är en behandling som skall upprepas varje dag i minst 7 dagar. Det är en mycket enkel metod då den inte kräver speciellt mycket tid och energi men resultet blir inte lika bra som de andra metoderna. Även hållbarheten är kortare men ändå ett bra alternativ för den som inte är så kräsen för en billig penning.

Vitare tänder

Författare: vittleende

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.