Ögonlaser är dyrt i Sverige

17 oktober, 2011 | Författare: Johan | Posted in Hälsa & Skönhet

Jag har efter många år med glasögon börjat överväga ögonlaser. Kostnaderna för glasögon är inte kloka! Efter ett tag med linser började jag få problem. Man måste ju hela tiden tänka på att ta av och ta på, att det blir torrt i ögonen efter en långdag osv.

Jag tänkte att om kostnaden för ögonlaser är motsvarande två uppsättningar glasögon så är det helt klart värt att satsa på GLASÖGONFRIHET. Jag har googlat om ämnet och det verkar vara en ganska lätt och smärtfri operation. En liten men STOR anmärkning är: varför är det så dyrt med ögonlaseroperationer i Sverige?

Jag har pratat med en ögonläkare i Sverige och fått klart för mig att Turkiet ligger ganska långt före, vad gäller ögonsjukdomar. Jag har kollat upp ögonlaser i Turkiet och hittat ett svensk företag som heter Ilter Medical och de erbjuder bland annat ögonlaseroperationer i Turkiet.

Jag har alltid varit nyfiken på Istanbul och om jag samtidigt kan genomföra min ögonlaseroperation av de bästa läkarna i världen gör alternativet helt klart attraktivt för mig. Att genomföra ögonlaseroperation i utlandet känns mer attraktivt med tanke på att man får en weekendresa inkluderat i priset och att det ändå är långt under svenska priser.

Jag har varit på konsultation som Ilter Medical genomför här i Sverige. De har någon representant från Turkiet som kommer hit för att genomföra konsultationer. Hon pratade engelska och kändes super professionell och ingav lugn. Hon förklarade för mig hur allting går till osv. Svenska läkare i all ära men jag får samma garantier där som jag får här samt att de är utpekade bäst i världen också.

Offerten jag fick av Ilter Medical inkluderar en weekendresa med operation, flyg, hotell och alla transporter i Istanbul.

Jag tycker att om man vill få ut mer än att bara betala dyrt för ögonlaser i Sverige så kan man kombinera resa/nöje och operation till ett bättre pris, av de bästa läkarna på ögonsjukdomar. Vill man få vård i världsklass så ska man söka efter den och ofta hittar man det i utlandet till ett mycket bättre pris än i Sverige.

Författare: Johan

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.