Med tåget på Transsibiriska järnvägen

15 maj, 2011 | Författare: wedweb | Posted in Resor & resmål

Transsibiriska järnvägen är en järnväg i Ryssland som förbinder Moskva med Vladivostok. Den började byggas 1891 och stod färdig 1916, hela 25 år senare. Med sin längd av 930 mil är Transsibiriska järnvägen världens längsta järnväg. Sedan år 2002 är hela Transsibiriska järnvägens sträckning elektrifierad.

Det första man bör planera är om, och i så fall vilka, stopp man ska göra utmed vägen, eller om man ska åka i ett sträck utan att gå av tåget. Tågen på Transsibiriska järnvägen passerar många stationer, varav flera är brukar vara populära att stanna kvar på någon dag.

Högsäsong för resor på Transsibiriska järnvägen är under sommaren mellan maj och september. Under denna period är det vanligtvis svårare att få tag på biljetter, så det kan vara en god idé att boka i förväg. Under sommaren kan det bli ordentligt varmt i södra Ryssland, så resan då kan bli en svettig. Se till att ha med er vattenflaskor på tåget. Tågen går hela året och en resa under vintern har definitivt också sin charm. I Sibirien kan det bli ordentligt kallt på vintern med tempeeraturer neråt -40 grader.

Vanligtvis kan man välja bland första- och andraklass, men vissa resor erbjuds även tredjeklass-biljetter. Förstaklass innebär en kupé med egen toalett för två personer. Andraklass är en kupé för fyra personer där hela vagnen delarr toalett. Prisskillnaden är ungefär 1700 kr per person och andraklass duger utmärkt. Biljetter kan man köpa på plats i Moskva, men det går även bra att köpa biljetter över Internet. Det finns två större svenska sidor som erbjuder biljettförsäljning för tågresor på Transsibiriska järnvägen.

Visum till Ryssland kostar ungefär 600-700 kr om man köper via resebolag. Att ordna det själv blir lite billigare men är ganska krångligt. För att få visum måste man bl.a. visa upp en hotellbokning för det datum man planerar sin ankomst till Ryssland.

Tänk på att ta med några extra böcker att fördriva tiden med, samt en reseguide för Transsibiriska järnvägen, då det kan vara intressant att läsa om de platser man passerar. Att ta med en ficklampa rekommenderas då det kan vara dålig belysning på tåget.

Författare: wedweb

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.