Med bil till Danmark

21 mars, 2011 | Författare: wedweb | Posted in Resor & resmål

Danmark är kanske det populäraste semesterlandet för oss svenskar. En starkt vägande anlednignen är att Danmark ligger på nära avstånd för de flesta svenskar. Bor man i höjd med Stockholm tar det inte mer än en dag att ta sig till Danmark. Håller man tempot uppe så kommer man i stort sett överallt i Danmark på resans första dag. Att semestra i Danmark är särskilt lämpligt för barnfamiljer som ska ut på bilsemester eftersom det kan vara jobbigt för barnen att åka långa sträckor flera dagar efter varandra.

Ska barnen med på semester i Danmark kan det vara bra att dela upp resan dit på två dagar, särskilt om man har 60-70 mil att köra. Genom att ta många och långa raster ger man barnen mer omväxling om de har svårt att sitta stilla i bilen en längre tid. Passa på att besöka något High Chaparral eller Borås djurpark utmed vägen för lite omväxling från bilkörningen. Fortsätt sedan resan när barnen är trötta och vill sova. Sovande barn i bilen är kanske rentav den största trafiksäkerhetsåtgärden du som bilförare kan vidta. Det kan vara mycket stressande med skrikande bar ni baksätet, vilket kan påverka förarens koncentration. Dessutom ska du vara utvilad och nykter när du sätter dig bakom ratten. Som förare kan du passa på att vila i bilen medan resten av familjen hittar på något utmed vägen.

Vilken färja ni ska ta väljer ni beroende på var ni ska tillbringa er semester i Danmark. Ska ni till norra Jylland är färjelinjen mellan Göteborg och Fredrikshavn eller Varberg och Grenå att föredra. Ska ni till södra Jylland, Fyn eller Själland går det snabbast att köra via Helsingborg-Helsingör eller Öresundsbron. För dem som kommer från norr eller nordväst blir det kortare sträcka med färjan Helsingborg-Helsingör än Öresundsbron. Bron lämpar sig allra bäst för dem som bor i Skåne och Blekinge, d.v.s. sydligaste och sydöstra Sverige.

Författare: wedweb

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.