Matsilver.se – Rostfritt, nysilver, silver

15 november, 2010 | Författare: matsilver | Posted in Shopping

Får man hosta vid middagsbordet?
Du känner hur det kliar i halsen. Värdinnan ska precis hålla ett välkomsttal. Vad är egentligen rätt att göra, i en sådan situation? Och hur var det besticken skulle placeras nu igen? I vilken ordning använder man dem? Vett- och etikettsregler ger oss svaren.
Regler finns för att förenkla och förtydliga. Oftast ligger väl genomtänkta skäl bakom vett- och etikettsreglerna, ofta handlar det om hygieniska skäl eller kanske rent praktiska.
Det handlar både om vet och etikett men också säkerhet. Anledningen till varför man inte får eller bör stoppa kniven i munnen, är kanske inte så svårt att lista ut…
Men därmed inte sagt att ”rätt” är lika med ”lätt”. En plötslig hostattack kan komma överrumplande, likaså ett anfall av plötsligt illamående. Det bästa är förstås om man i en sådan situation så snabbt som möjligt hinner avlägsna sig från middagsbordet.
Bestick ska också placeras rätt. Gaffeln hittar vi till vänster om tallriken, och kniven till höger – med eggen vänd inåt. Dessertbestick placeras ovanför tallriken, och servetten till vänster om den. Eventuella soppskedar placeras till höger.
Vid en större måltid används däremot ofta flera bestick. Av praktiska skäl är då de bestick man först använder placerade längst ut från tallriken. Sedan arbetar man sig inåt. Ganska logiskt, eller hur?
Samma regel gäller för glasen – dessa placeras ovanför tallriken precis i den ordning de är ämnade att användas, med början till höger.
Armbågar och handväskor hålls borta från bordsytan. Detsamma gäller mobiltelefoner, plånböcker och liknande föremål. Måste du avvika från bordet under måltiden, sker det kort och diskret.
Och hostan då, hur var det med den? Hinner man inte gå undan från matbordet (eller om det handlar om lindrigare torrhosta) vänder man sig diskret bort från bordet och hostar i en näsduk i vänster hand.
Om du däremot inte har de snygga besticken som behövs så kan du köpa det på Matsilver.se. Vare sig du letar efter nysilver, rostfritt eller vanligt silver. Allt hittar du i matsilvers utbud.

Författare: matsilver

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.