Luftkonditionering

23 juni, 2011 | Författare: h58mh58m | Posted in Hus & hem

Länge har vi väntat på värmen och nu är den här. Så länge vi kan koppla av och njuta av den varma årstiden så är allt som det ska. Men värmen är inte lika uppskattad i alla situationer. En varm arbetsplats  påverkar direkt vår prestationsförmåga och vi känner oss slöa. Hög värme i en bil är en trafikfara och ett varmt sovrum stör vår nattsömn.

När man skall skapa en svalare och behaglig inomhustemperatur så är det första vi tänker på är ett AC-aggregat. Innan man investerar i luftkonditionering så bör man titta över andra åtgärder först t ex markiser som skyddar mot solens strålar. Ventilationen är en annan faktor som kan sänka värmen inomhus. Att man skall utröna vilka åtgärder man kan vidta innan man skaffar ett AC-aggregat  beror på att det kostar en hel del att driva en anläggning i form av energiförbrukning och elräkningen kan bli en överraskning. Luftkonditionering.se är en bra guide som pekar på vad man skall tänka på vid köp och installation av luftkonditionering.

Det viktigaste ur kostnadssynpunkt är att anpassa anläggningen till den aktuella luftvolymen och att regleringen är jämn och anpassad. Varje onödig extra grads kylning är bortkastade pengar.

En annan viktig sak att tänka på är ljudnivån som kan bli störande i vissa miljöer. Ett bra tips som även guiden nämner är att om det är möjligt så låna ett aggregat och testa det först innan något beslut fattas.

Författare: h58mh58m

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.