Att låna pengar

15 oktober, 2010 | Författare: admin | Posted in Ekonomi

Att ta ett lån kan vara ett stort beslut, kanske är det ett nytt hus eller bostadsrätt som hägrar och därmed ett bolån som gäller. Kanske är det ett lån för att köpa dendär bilen man alltid längtat efter. Oavsett vilket så är det aldrig en dum idé att läsa in sig på ämnet och jämföra olika lån innan. När man jämför lån är det lättast att jämföra den effektiva räntan. Den effektiva räntan är räntan plus alla eventuella avgifter utslagna på ett år.

Men det är inte alltid man är ute efter stora pengalån, ibland kanske det räcker med ett så kallat mikrolån, ett lån på någon eller några tusenlappar för att dryga ut kassan innan nästa lön kommer in på kontot. Denna typ av lån kallas ofta snabblån då du oftast har pengarna på ditt konto inom några minuter. Var dock noga med att läsa villkoren innan du gör ett sådant lån och se till att du verkligen kan betala tillbaka det inom utsatt tid, annars kan du råka ut för straffavgifter. Kom ihåg att det aldrig är rekommenderat att ta ett lån för att betala ett annat såvida du inte kan ersätta dyra lån med dåliga villkor till ett bättre.

Lånemarknaden är väldigt konkurrensutsatt, vilket är bra för oss konsumenter. Räntorna och avgifterna sjunker och det finns nu möjlighet att låna trots betalningsanmärkning. Vissa kreditgivare har specialiserat sig på denna målgrupp och ser över låntagarens övergripande ekonomi istället för att bara säga blankt nej.

Läs mer om olika former av lån på Låna Pengar 123.se!

Artikeln är återskapad ifrån gamla versionen av dinlank.se och publicerad av Admin!

Författare: admin

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.