Klockan och Rolex historia.

9 januari, 2011 | Författare: Herrklockor | Posted in Shopping

Klockan även känd vi namnet armbandsur har människan använt sedan sent 1800-tal. Då var det framförallt officerare och idrottsmän som använde sig utav armbandsur. Det var först runt 1920 som armbandsuret skulle komma att bli allt mer populär – då var det framförallt herrklockor som var populärast.

Det var redan 1905 som Rolex började tillverka sina armbandsur. Då grundat utav Hans Wilsdorf och Wilsdorfs svåger Alfred David. Till en början impoterade man urverk från schweiz och sedan monterades i London. Vad man sedan gjorde var att man sålde armbandsuren till olika juvelerare som i sin tur väldigt ofta satte sitt eget namn på klockan innan man sålde den.

Det var först 1908 som man registrerade varumärket Rolex och öppnade sitt kontor i Schweiz. Bakgrunden till namnet är väldigt oklar. Men det sägs att Wilsdorf ville att namnet skulle vara lätt att uttala på alla språk – något som Wilsdorf aldrig bekräftat.
De mest kända herrklockor som rolex har tillverkat är Submariner, Day-dae & Datejust. Rolex brukar även sponsra större sportevenamg inom tennis och golf.

Författare: Herrklockor

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.