Khao Lak

15 december, 2010 | Författare: jeppe | Posted in Resor & resmål

Khao Lak är en turistort i Thailand som drabbades tyvärr rätt hårt av tsunamikatastrofen den 26 december 2004. Khao Lak är en omtyckt turistort men speciellt för sportdykare och barnfamiljer. Turistorten är lugnare än de andra vanligare resmålen såsom Phuket till exempel. Det finns självklart tillräckligt med pubar och barer för den som önskar nattliv en då. De mest omtyckta aktivisterna är snorklingsutflykter  och dykutflykter till Similanöarnas Nationalpark och trekking i Khao Sok Nationalpark. Vid utflykter till Khao Lak kan man spara en del pengar genom att åka lokalbuss till nationalparken och boka sin utflykt på plats. Det rekommenderas verkligen, det brukar jag faktiskt göra.

Khao Laks stränder

Sanden är finkornig och mjuk, vågorna strömmar sakta in över den låggrunda botten. Otroligt vackert. Om vi börjar söderifrån så heter stränderna Khao Lak Beach, Sunset Beach och Nang Thong Beach. Den som nämns sist ligger närmast centrum, och resterande kantas av hotell men endå rena och fräscha. Bort om udden följer Bang Niang Beach, Khuk Khak Beach, Pakweeb Beach och Bang Sak Beach. Den mest vackraste stranden enligt mig är nog White Sand Beach. Det ligger crika 15 km från Khao Lak centrum. Det är bara att ta en taxi eller tuk tuk.

Shopping

De flesta affärer som ligger längs huvudgatan. Där hittar du det mesta. Du kan köpa piratkopior av märkeskläder, hantverk, souvenirer med mera. Det finns självklart skräddare i Khao Lak som kan sy upp ett fint plagg till dig .. På huvudgatan ovanför Nang Thong så hittar man ett stort snabbköp som heter Nang Thong Supermarket. Detta måste du besöka.

Att resa till Khao Lak får man som sagt uppleva en lugn och harmonisk semester. Om du ska åka till Thailand så åk hit, du blir inte besviken, jag lovar!

Läs mer gärna mer artiklar på min blogg.

http://thailandandme.wordpress.com/

Här är artikeln som är skriven ovan på min blogg.

Resa till Khao Lak

Författare: jeppe

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.