Hyra segelbåt – ett fantastiskt sätt att uppleva den nordiska sommaren med dina vänner

18 oktober, 2010 | Författare: admin | Posted in Resor & resmål

Funderar ni på hur ni skall tillbringa semestern iår?

Kan du hantera en segelbåt, eller känner du någon som kan segla?
Har ni inte kunskap om segling, kan ni alltid hyra en båt med besättning, eller skeppare.

Stockholms skärgård

Detta är ett fantastiskt seglingsområde, med 24000 öar. Det är lätt att hyra båt och det finns många trevliga och välutrustade hamnar. Stockholms skärgård kan delas in i tre olika delar. Den första kallas innerskärgården och ligger närmast Stockholm. Därefter kommer mellanskärgården med öar som Möja, Runmarö och Utö. Längst österut ligger ytterskärgården med sina karga klippor och enstaka fiskebodar.

Hyra båt på Sveriges södra ostkust och Gotland

Tar man sig man söderut från Stockholm mot Västervik hittar man en mindre exploaterad skärgård. Många fina öar och fiskelägen finns utmed kusten och man finner fina skyddande vikar att lägga till vid. Ofta är man ensam, även mitt i sommaren. Här går Kung Valdemars Segelled som har använts av sjöfarare sedan 1200-talet och man kan själv hitta de gamla, väl beprövade natthamnarna. Tar man sig över till Gotland känns det som att man har funnit ett annat land. Här hittar man fina naturupplevelser, ljuvliga stränder, levande kultur och ett pulserande nöjesliv.

Sveriges sydkust och södra västkust

Dessa farvatten har färe öar och mer sandiga stränder. Det finns dock många fina hamnar att lägga till vid. Man kan uppleva Österlen genom någon av de små pittoreska hamnarna, eller varför inte ta sig över Öresund till Danmark? Hamnarna ligger ofta på gångavstånd från idylliska stadskärnor och byar med fin kultur, folkliv, affärer och restauranger.

Sveriges norra västkust

Denna kust går från Göteborg i söder till norska gränsen i norr. Detta är en örik skärgård som av många anses som ett av världens finaste seglingsområden. Det finns gott om både fina naturhamnar och trevliga fiskelägen med gästhamnar. Det är också lätt att hyra båt då utbudet av båtar är stort. Landskapet kännetecknas av karga granitklippor och fiskelägen med röda sjöbodar vid vattnet.

Norska sörlandet

Nästan hela sträckan från svenska gränsen till Mandal (norges sydspets) är kantad av öar. Detta innebär att det är lätt att hitta lä och skyddade passager. Området är välkänt för sitt fina väder och goda seglingsförhållanden. Det finns gott om naturhamnar och större samhällen besöker man oftast bara när man behöver handla förnödenheter.

För mer information om uthyrare av segelbåtar i Sverige eller Norge, klicka på någon av länkarna nedan.

D. Browall finns på http://www.sboats.com som är en portal med oberoende information runt uthyrning av segelbåtar . Du hittar t ex information om att hyra segelbåt i Stockholms skärgård.

Författare: admin

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.