Guide om hur man tjänar pengar på internet

27 januari, 2011 | Författare: JohanK | Posted in Ekonomi

Internet har revolutionerat vårt sätt att arbeta och göra affärer. Borta är de dagar när man behöver arbeta i en butik eller i en storstad för att tjäna pengar. Internet har gett miljoner människor en möjlighet att tjäna pengar på nätet sittandes i sina hem. Det har brutit barriären mellan storstäder och små orter. Från frilansande skribenter till utvecklare av programvara, så många nya vägar att tjäna pengar på internet har öppnats de senaste åren.

Här är några vägledande tips att hålla i minnet för att tjäna pengar på internet:

Känn dig själv – Det finns hundratals sätt att tjäna pengar på nätet. Du behöver ta reda på dina starka sidor. Om du är en skicklig författare hoppa inte på sökmotoroptimering bara för att det lönar sig mer. Det finns hundratusentals frilansare i varje ström av online-verksamhet och du måste tillhöra toppen för att tjäna riktigt bra som frilansare.

Prissätt rätt – Gör en grundlig undersökning på marknadspriset för den typ av tjänster du planerar att erbjuda. Till att börja med, ta lite mindre än standard marknadspriset. Ta inte ut ett överpris eller underpris vilket i båda fallen kommer leda till att du får en sämre möjlighet att tjäna pengar på internet. Överprissättning skrämmer kunder medan underprissättning gör dem tveksamma över dina färdigheter och din leveransförmåga.

Nätverka – En av hörnstenarna för att tjäna pengar på internet är att bygga upp ett bra nätverk. Börja att besöka forum som tillhör ditt intresseområde. Du kommer inte bara att kunna hitta arbete på dessa forum utan också kunna skapa kontakter med några av de duktigaste människorna inom ditt område.

Fall inte för produkter som lovar “guld o gröna” – Var inte girig när du försöker tjäna pengar på nätet. På internet finns det mer bedrägerier än du någonsin kan föreställa dig. Om du hittar något som verkar för bra för att vara sant så är det oftast så också. Ifall någon ger dig arbete så se till att göra upp betalningvillkoren innan i god tid. Om möjlighet be om en andel av avgiften i förskott. De flesta seriösa klienter kommer inte att ha något emot att betala dig ett förskott.

Undersök dina kunders bakgrund – Det är viktigt att du undersöker dina klienters bakgrund som du arbetar för. Ta reda på hur det har gått tidigare då samarbetat med frilansare. Låt dig inte luras av vittnesmål på deras webbplatser. Du kan läsa på forum för frilansare för att se om någon har postat något negativt om företaget, men du ska inte ta för hårt på kritik som bara kommer från en eller enstaka personer.

Håll alltid deadlines – Det är viktigt att du följer satta tidsfrister när det gäller att leverera projekt. Kom ihåg att i de flesta fall så är det e-post, chatt eller ett telefonsamtal som är den vanligaste sättet att kommunicera med din klient. Arbetsrelationer är inte samma sak som att möta en person öga mot öga. När det gäller arbetsrelationer så är det viktigt att du kan hålla deadlines för att tjäna pengar online.

Författare: JohanK

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.