Gratis webbhotell: mitt misstag.

28 december, 2010 | Författare: Sweely | Posted in Datorer & Internet

Det där med gratis webbhotell låter ganska bra, eller hur? Jag menar, det är ju gratis trots allt. Och gratis är, som bekant, alltid bäst.

Ptja, inte i mitt fall. Mitt val att börja använda mig av ett webbhotell som var gratis var helt klart ett av de sämre valen i mitt liv. Aldrig någonsin har jag mått så dåligt.

Jag ska dra hela historien för er.

Jag startade en affiliatesajt för ett antal år sedan. Detta var min första sida någonsin, och eftersom jag inte hade tjänat några pengar på sidan än, så tänkte jag att ett riktigt billigt webbhotell inte skulle sitta särskilt fel. Till en början vill, och bör man alltid försöka spara så mycket pengar som möjligt.

I mitt fall slutade mitt snåleri med att jag faktiskt förlorade mer pengar än vad jag hade tjänat in. Enbart på grund av att det var ett dåligt webbhotell jag hade att göra med.

Nedan följer mina misstag, i en listform av något slag:

  1. Misstag 1: min sajt växte sig stor och jag ville lägga till ett feedback-formulär kodat i PHP. Detta gick inte, då mitt webbhotell inte stödde MySQL-databaser.
  2. Misstag 2: många webbhotell som är gratis låter en inte överföra ens tidigare köpta domäner. Så istället för att jag fick min egna domän, så låg jag på en subdomän, som det så vackert heter.Tycker du inte det är dåligt, så föreslår jag att du läser vidare.
  3. Misstag 3: jag var nära på att drabbas av en chock när följande mail trillade ner i min inkorg:

    Vi har valt att lägga ner vår verksamhet.

    Detta hände bara så där. Det var ingen som kunde säga emot webbhotellet då det i deras avtal stod att de förbehöll sig rätten att ta med sig hemsidan neråt ifall webbhotellet någonsin upphörde. Och det var precis vad de gjorde.

    Nåväl, tänkte jag, och ville överföra min domän till mitt nya webbhotell. Det gick inte heller, då domänen var deras. Jag rekommenderar alla att betala för ett webbhotell. Ingenting i vår värld är gratis.

Författare: Sweely

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.