Gör en landningssida till din blogg

23 januari, 2011 | Författare: Mikael | Posted in Datorer & Internet

Ett sätt att tjäna pengar med sin blogg är genom affiliateprogram. Det kan du göra genom att placera banners på din blogg och placera ut textlänkar i den löpande texten. Men det finns även ett annat sätt som kan vara mycket effektivt och det är att använda sig av landningssidor.

Landningssidor är särskilda sidor (inte bloggposter om du använder WordPress) som du skapa för särskilda uppgifter. Om du till exempel vill marknadsföra en bok som affiliateprodukt gör du en särsild sida för den boken. Sen skapar du en annons på Google Adsense som leder besökaren till din landningssida om boken. Eftersom det ända som finns på den sidan är information om boken och en länk till affiliate bokhandeln är chansen mycket stor att besökaren köper boken då det inte finns något annat att göra på den sidan. Plus att han eller hon har ju faktiskt klickat på din annons just i syftet att veta mer om boken och kanske köpa den.

Landningssidor behöver ju inte enbart marknadsföra affiliateprodukter. Du kan också använda dem till att få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev eller fler som lägger till ditt rss-flöde i sin rss-läsare. Eller varför inte göra en landningssida där du listar ett antal artiklar som du skrivit i ett särskilt ämne för att få dina besökare att på så sätt läsa flera av din
texter.

Det som är bra med landningssidor är att de bara har ett syfte och det är att få besökarna att göra det du vill. Säg att du vill få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev och du har en prenumerationsform på din startsida och det är ditt besökarna kommer när de har klickat på din Adsense annons. Då har de ju helt plötsligt flera olika val att göra. De kan börja prenumerera på nyhetsbrevet som du hoppas, men de kan också börja läsa dina andra artiklar eller så hittar de en annan intressant blogg i din bloggrulle och lämnar din sajt utan att ha gjort det du ville besökaren skulle göra!

Därför skall du aldrig länka till din startsida om du annonserar på Google eller någon annan sida för den delen. Nej, skapa en särskild sida för det du vill besökaren skall göra och länka dit i ställer.

Säg att du vill få fler prenumeranter på ditt nyhetsbrev och sälja en affiliateprodukt. Då skapar du två olika landningssidor och också två olika Adsense annonser och kopplar dem till rätt landningssida med de rätta formuleringarna och sökorden.

Börja nu fundera på vad du vill uppnå och gör en landningssida som matchar det!

Författare: Mikael

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.