Fantasyböcker – en introduktion Del 1

12 oktober, 2010 | Författare: admin | Posted in Film, TV & Litteratur

Robert Jordan

Robert Jordan räknas idag som en av de största fantasyförfattarna med sin monumentala serie Sagan om drakens återkomst. Serien är i skrivande stund uppe i 11 tegelstenstunga böcker på engelska. Det svenska förlaget har valt att dela varje engelsk bok till två svenska så här har vi 22 böcker att plöja igenom. Bokens huvudperson är den tillbörjan alldagliga Rand Al’Thor vars öde är att bli Draken återfödd och leda den fria världen styrkor mot den Svarte i Tarmon Gaidon – den sista striden

David Eddings

David Eddings har producerat många böcker de senaste 20 åren och bland dem har många nått försäljningstopplistorna runt om i världen.
I ”Sagan om Belgarion” får vi följa pojken Garion’s färd mot att bli besvärjare och kämpa mot den onde guden Torak.
Eddings böcker kan ofta fungera som en brygga från barnlitteraturen till den lite mer mognare fantasylitterturen men även många garvade fantayläsare uppskattar Eddings böcker.

Terry Pratchett

En av fantsylitterturens många grenar brukar kallas ”komiskfantasy”
Den dominerande författaren inom denna delen är engelsmannen Terry Pratchett. I Pratchetts serie om Skivvärlden drivs det med allt och alla, inte minst med fantasygenren. Det är i stort sett omöjligt att beskriva Skivvärlds-serien. Den måste helt enkelt upplevas.

Denna artikel är återskapad ifrån gamla versionen av dinlank.se och publicerad av Admin!

Författare: admin

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.