Den bästa avskärmningen är den som inte märks

31 augusti, 2011 | Författare: Industridraperier | Posted in Näringsliv

Det är sant! En avskärmning ska finnas på plats och göra sitt jobb, men den ska inte störa eller på något sätt påverkar arbetet som utförs på arbetsplatsen. Det låter kanske som ett drömscenario och det är det till viss del också. Men strävan efter detta scenario är blåslampan i baken på avskärmningsbranschen. Och det FINNS metoder att närma sig det.

För att uppnå en riktigt bra avskärmning på arbetsplatsen måste man börja från början, d.v.s. man måste ställa frågan ”vad är det som behöver skärmas av?” Är det buller? kemikalier? svetsljus? kyla eller insyn? Man bör också gå igenom vilka säkerhetsföreskrifter som gäller vid arbetsplatsen, exempelvis brandsäkerhetskrav och krav på bullernivåer. Genom denna första genomgång kan man definiera vilken typ av avskärmning som är lämplig. Enkelt så långt! Den riktiga utmaningen börjar när avskärmningen ska appliceras på arbetsplatsen för att ”göra sitt jobb utan att märkas”. Ingen arbetsplats är den andra lik, vilket ställer stora krav på att kunna leverera skräddarsydda, flexibla lösningar. Det gäller också att hela tiden föra dialog med alla berörda personer på arbetsplatsen, från produktionsledare till personer som kommer använda/jobba intill avskärmningen. Vad har det för behov? Har de några speciella rörelsemönster som måste tas hänsyn till? Vilka materialflöden finns kring arbetsplatsen? Frågorna kan göras många, men de är viktiga. Om de inte ställs riskerar avskärmningen att mest vara i vägen. Och det vore givetvis förödande.

Genom att använda detta tänk så är den perfekta avskärmningen inte långt borta. Det handlar om samarbete mellan alla parter: mellan leverantör, säljare, beställare och användare.

Författare: Industridraperier

Industridraperier levererar produkter och lösningar för skydd och avskärmning till industribranschen. Vi jobbar t.ex. mycket med bullerdämpning och avskärmning av svetsljus. Hos Industridraperier får du alltid personlig service och snabba leveranser.

This author has published 2 articles so far.

Comments are closed.