De bästa tipsen för dig som ska boka konferens

31 augusti, 2011 | Författare: jensa12 | Posted in Nöje & Fritid

Att boka konferens är inte den allra lättaste uppgiften, framför allt om man inte har särskilt stor vana av detta, eller om det gått en lång tid sedan man gjorde det senast.
Men genom att göra allt på ett lugnt och organiserat sätt, går det för det mesta bra till slut.

Här kommer några tips på hur du bör organisera och planera en konferens på ett så lyckat sätt som möjligt:

- Börja planeringen så tidigt som möjligt, då det oftast innebär mycket mer jobb att boka konferens än vad man kan tro. Att ha tiden på sin sida är därför en stor fördel.

- Vad du än gör, boka inte ett för litet konferensrum när du ska boka konferens. Det finns nämligen inget som är mer irriterande när man ska på konferens och behöver plats, än att ha en för liten lokal till sitt förfogande.

- Om det är en lång konferens, se till att boka in något att äta och dricka också. Ett annat vanligt irritationsmoment på konferenser är nämligen att man är törstig eller hungrig under delar av konferensen.

- Om du bokar mat, se till så att du vet om någon i gruppen har några allergier eller inte kan äta vissa ingredienser av religiösa eller andra skäl.

- Ta reda på den budget du har att röra dig med så tidigt som möjligt, så att du undviker att slösa bort tid på alternativ som är för dyra för dig ändå.

- Säkerställ att inga andra stora evenemang, antingen på företaget eller privat, är inplanerade under samma dag eller tidsperiod. Annars kan nämligen bortfallet av konferensdeltagarna bli stort helt i onödan.

- Om du har en liten budget, boka konferens under lågsäsong för att få ned priset. I regel är priserna högst under våren, och lägst under hösten, men detta kan variera lite beroende på orten också.

- Om möjligt, planera in något litet trevligt eller underhållande moment i konferensen. Detta blir en trevlig överraskning för deltagarna, och är ju viktigare, desto längre konferensen är, då behöver man lite ombyte emellanåt!

- Informera alltid alla deltagarna om datum och plats så tidigt som möjligt, för att alla ska kunna ordna med transport och annat för att ta sig dit.

- Be alltid att få se bilder på konferenslokalen, eller ännu hellre en video om det finns, om du inte har möjlighet att besöka lokalen själv för att se hur den ser ut.

Författare: jensa12

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.