Därför är det viktigt att använda sig av sociala nätverk

23 januari, 2011 | Författare: Selma | Posted in Datorer & Internet

Sociala nätverk har förändrat inte bara hur vi umgås och kommunicerar med våra vänner och bekanta, utan även affärslivet. Genom att vara aktiv på diverse sociala nätverk, gör du nämligen både reklam för dig själv och ditt företag, men du skapar dig också en närvaro på nätet, som kan styrka t.ex. din hemsida eller andra nätbaserade tjänster du redan har.

Detta har många kändisar bevisat. Ashton Kutcher var till exempel mest en gammal avdankad skådis som mest var känd för sitt förhållande med Demi Moore, innan han började twittra (använda sig av det sociala nätverket Twitter) och blev ett riktigt Twitter fenomen. På samma sätt har t.ex. systrarna Kardashian (Kim Kardashian, Kourtney Kardashian och Khloe Kardashian), som egentligen inte ens har något riktigt yrke, utan som mest figurerat i en dokusåpa, gjort sig väldigt kända över hela världen, ofta i länder där deras dokusåpa inte ens sänds, genom att vara extremt aktiva på både ovannämnda Twitter och andra sociala nätverk.

På samma sätt kan även du nå ut till många kunder och användare som du kanske tidigare haft svårt att nå genom att använda dig av sociala nätverk. Twitter och Facebook är väldigt populära, men du bör välja de sociala nätverk som passar dig och din målgrupp bäst. Detta kan nämligen variera beroende på vilken bransch du är verksam i.

Glöm inte heller att lägga in länkar till din hemsida, om du har en sådan, i dina profiler på de sociala nätverk där du redan är verksam (t.ex. Facebook). Detta ger dig ofta en extra liten push i sökmotorerna, som värderar det faktum att sociala nätverk länkar till hemsidor, väldigt högt.

Så ge dig ut på nätet och var lite social! Det tjänar både du och ditt företag på!

Författare: Selma

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.