Byt till T8 LED lysrör och spara pengar.

9 oktober, 2011 | Författare: Tor | Posted in Näringsliv

Har du fastigheter, lagerbyggnader, industrilokaler eller andra ytor som du belyser med T8 lysrör? Har du funderat på att byta till T5 rören för att få ned förbrukningen men bävar samtidigt över projektet med att byta alla armaturer? Räds ej längre!

Det har sedan 1995 funnits T5 lysrör och många har redan räknat hem stora energivinster på de nya röret, upp till 50%. Ny har det dock kommit ett nytt modernt T8 lysrör som helt och hållet drivs med LED (Light Emitting Diods). Monteringen är enkel. Drivdon och gammalt rör avlägsnas. Det nya T8 LED lysröret blir inte strömförande vid anslutning till armaturen då den uppfyller EN 60968 standarden. Inga byten av armaturer behövs.

Fördelarna är många:

- Sparar upp till 80 % energi
- Livslängd på 50.000 – 80 000 tim (standard T8 rör ca. 10 000 tim)
- Låg underhållskostnad, lång bytesintervall.
- Låga förluster, inbyggd reflektor i röret.
- Tänder direkt utan blinkningar (även vid låga temperaturer).
- Innehåller inget kvicksilver.
- Inget driftdon.
- Färgåtergivningen > 85 % Ra.
- Avger inga elektromagnetiska fält eller UV strålningar.
- Marknadens miljövänligaste belysning, helt återvinningsbar.

Studier från energimyndigheten visar på att 20-30 procent av genomsnitts företagarens elkonsumtion är belysningsel. Potentialen till besparingar är stor i synnerhet för restaurang och hotellbranschen med stora samlingslokaler där uppemot 44% av elkonsumtionen är belysningsel enbart.

Med SLTLED T8 lysrör kan de gamla rören bytas ut under några timmar och bespara verksamheten pengar och miljö i flera år. Återbetalningstiden för investeringar i T8 LED lysrör ligger på ungefär 18-27 månader beroende på bruk, dvs. hur många timmar per dygn belysningen är på.

Författare: Tor

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.