Brun utan sol produkter

23 juni, 2011 | Författare: vittleende | Posted in Hälsa & Skönhet

Det finns massa olika sätt att bli brun och ett av de mer skonsamma sätten är att använda brun utan sol produkter istället för att exponera sig för de skadliga UV strålarna.

Denna typ av preparat innehåller ofta en balanserad kombination av vitaminer och mineraler. Dessa kallas för antioxidanter och i är de speciellt utvalda för att ge näring och skydd åt vår hud så förutom att man får en brun hy skyddar den huden.

Det finns ett flertal brun utan sol spray som är till för att bevara och intensifiera solbrännan. Istället för att lägga sig i ett solarium vintertid rekommenderas att man testar en brun utan sol produkt då man då minimerar exponeringen mot solen. Självklart skall man inte vara rädd för att vistas i solen men man måste sola med måtta och aldrig bränna sig då man kan få en förhöjd risk att utveckla hudcancer.

Många av de solprodukter som finns på marknaden innehåller rikligt med betakaroten och skyddsvitaminerna B3, B6, C och E samt biotin, lycopen, zink och selen. Denna kombination av brun utan sol ger en allmänt positiv näringseffekt åt kroppens kemi och hudens biologiska balans. Betakaroten är betydligt svagare än A-vitamin ur biologisk synpunkt, men är o andra sidan tryggare att använda, eftersom betakaroten inte ens i stora doser kan leda till förgiftningstillstånd. Betakaroten l skillnad från vitamin A dessutom vattenlösligt. Det innebär att överdosering förhindras automatiskt genom att kroppen endast omvandlar det betakarotenet som behöves för att uppnå rätt nivå av vitamin A. Om kroppen redan har tillräckligt med vitamin A så omvandlas ej betakarotenet.

Författare: vittleende

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.