Billig alkohol på Bordershop

21 mars, 2011 | Författare: wedweb | Posted in Shopping

Allt sedan Sverige gick med i EU och vi fick generösa införselkvoter har den skara som åker till Tyskland för att handla alkohol växt stadigt varje år. I skrivande stund (mars 2011) är det dessutom extra lönsamt att åka till Bordershop och göra ett ordentlig inköp. En Euro är nämligen värd endast 8,8 kr att jämföra med hela 10 kr sommaren 2010. Nu är inte växelkursen för Euro helt avgörande för att handla sin alkohol i Tyskland. Den låga alkoholskatten i Tyskland gör att många varor kan köpas till halva priset på Bordershop jämfört med Systembolaget.

När man ska till Tyskland på en renodlad shoppingresa vill man såklart få med sig så mycket som möjligt hem till Sverige. Det finns som regel två saker som sätter gränsen; införselkvoten och bilens totalvikt. Eftersom införselreglerna tillåter att så stora mängder alkohol kan privatimporteras har tull och polis istället börjat inrikta sig på för tungt lastade bilar. Vill man vara säker på att få med sig hela sin ranson bör man vara max två personer i en bil av större modell. Alternativet är att åka fyra stycken i en bil med släp. Släpet gör dock att färjebiljetterna blir aningen dyrare.

För att få ut lite mer av sin shoppingresa rekommenderas starkt en övernattning i Tyskland. Från hamnen i Puttgarden är det bara 10 mil till Lübeck som är en vacker medeltidsstad. Sover man över i Lübeck så åker man förbi Bordershop och de andra gränshandelsbutikerna på ditvägen och sparar handlandet till dagen för hemresan. På så sätt undviker du att köra med tungt lastad bil vilket påverkar både bränsleförbrukning och väghållning i onödan.

Författare: wedweb

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.