Barn

23 juni, 2011 | Författare: impedo | Posted in Hus & hem

Barn utvecklas och lär sig att anpassa sig till vuxenvärlden genom att härma vuxna. Barn tycker om att imitera vuxna genom sina lekar. Därför är leksaker som liknar riktiga så populära. Barn älskar att låtsas laga mat i det lilla leksaksköket eller städa med sin sopkvast.

Ett tryggt barn vågar utforska sin omvärld och utvecklas då till en stark individ. Det är viktigt att låta barnet utvecklas i sin egen takt och inte stressa barnet. Att låta pojkar få leka med leksaker som allmänheten klassar som flickleksaker stärker individen. Det är en myt att flickor vill pyssla med pärlor och att pojkar vill leka med leksaksbilar. Det finns minst lika många flickor som pojkar som uppskattar barnleksaker som allmänheten klassar som pojkleksaker eller flickleksaker.

En klassisk leksak som inriktar sig till flickor är Barbiedockan som introducerades är 1959. Det blev då en succé på sin tid eftersom de flesta dockor på den tiden liknade småbarn som skulle tas hand om och matas, kläs på etc.

Barbies riktiga namn är egentligen Barbara Millicent Roberts och uppfanns av Ruth Handler eftersom hennes dotter hellre lekte med klippdockor än riktiga dockor.  Barbie har blivit kritiserad av många eftersom hon har en orealistiskt kroppsideal.

En klassisk pojkleksak är den populära leksaksbilen Bobbycar som introducerades år 1972.

Den uppfanns för att kunna lära barn att springa men samtidigt ha ett stöd som en motorcykelsadel. Bobbycar har nu även flera olika varianter på modeller och färger, men principen är den samma.

Nu har det kommit en rolig leksaksbil som inriktar sig till barn i alla åldrar, den heter Svängbilen. Även kallad swingcar eller twistcar. Barnet kan välja att sparka sig fram med benen för att få upp fart eller välja att svänga med ratten från ena sidan till den andra och därav namnet svängbil!

Denna bilen ger barnet både motion och förbättrar motoriken. Ännu finns denna roliga leksak endast att köpa online bland företagen som inriktar sig på försäljning av leksaker på nätet, men i framtiden kommer säkerligen denna roliga bil att säljas i varenda butik som inriktar sig mot unga köpare!

Det behöver inte kosta en förmögenhet att få tag på bra kvalitetsleksaker som både är utvecklande och pedagogiska. Internet har gjort det möjligt att pressa priserna eftersom det är så lätt att jämföra priser och hitta butiker som inriktar sig att erbjuda bra service och snabb leverans. Idag behöver man faktiskt inte ens lämna hemmet för att handla det man behöver! Så det är tur att det finns så många roliga leksaker så att barnet kommer ut och utvecklas och får den motion som behövs för att växa.

Författare: impedo

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.