Att lära sig poker online

23 januari, 2011 | Författare: poker770 | Posted in Datorer & Internet

Det finns flera olika pokervarianter att välja mellan men det är väldigt viktigt att du väljer ett spel som passar dig bäst när det kommer till skicklighet, tidsmässigt och finansiellt. Det bästa internet har gjort är att ge dig tillgång till flera olika pokerspel, vare sig det kostar eller är gratis med bara några få klick.

Så vare sig du är ny eller redan ett pokerproffs, finns det något för alla. Artikeln kommer att fokusera mest på att lära sig spelet, men det är bra att börja titta på de olika varianterna som finns och sedan gå vidare till tips och strategier för det specifika spelet.

Förut ansågs poker vara ett turspel. Men nu i många år har man sett att de som spelar poker ofta är de som vinner pokerturneringarna oftare. Så det börjar bli klart att det krävs skicklighet i spelet vilket går att lära sig.

Så vad är bästa källan för att få information om hur man lär sig poker? Alla har sina egna sätt att lära sig saker på och olika källor, men den här artikeln kommer att fokusera på att lära sig poker online. Det finns många hemsidor som erbjuder enkla sätt att lära sig poker på. Allt från nybörjare till de mer avancerade nivåerna, från demospel till turneringsspel, från gratisspel till kontantspel, du kommer troligen hitta det du söker.

De olika pokerspelen varierar när det kommer till hur korten delas ut eller om en högre eller lägre hand vinner. De flesta pokerspel har vissa egenskaper gemensamt men det går att dela in de olika varianterna i 4 kategorier: Stegpoker, stötpoker, mörkpoker och pokerspel med gemensamma kort.

I stegpoker satsar spelarna under en runda med en komplett hand utdelat. Man får använda fem kort vid visningen för att vinna potten. Den högsta stegen är ess, kung, dam, knekt, tio och den lägsta är fem, fyra, tre, två, ett.

I stötpoker delas några kort ut med framsidan upp och några kort med framsidan ner i några rundor, och efter varje runda ska spelarna satsa. Den mest populära stötpokern är 7 korts-stöt. I det spelet delas två extra kort ut till varje spelare. Man har tre kort med framsidan neråt och fyra kort med framsidan uppåt och spelaren måste skapa den bästa handen med dessa. Det finns flera olika varianter på stötpoker t.ex. razz. Innan Texas Holdem var stötpokern det mest populära pokerspelet.

Mörkpoker är den ”vanliga” varianten av poker. Fem kort delas ut till varje spelare med framsidan neråt. Spelarna kan kasta kort för att få nya och sedan startar satsningsrundan.

Pokerspel med gemensamma kort är en variant av stötpoker. I den här kategorin hittar vi den populära Texas Holdem men även Omaha. De gemensamma korten delas ut med framsidan upp i mitten av bordet och alla spelare kan använda dem för att skapa den bästa handen.

Så om du vill lära dig poker och letar efter ett ställe där du kan lära dig det, sök bara online och leta efter den bästa pokerskolan med bra kunskapsmaterial i form av pokerartiklar och pokervideor.

Författare: poker770

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.