Är du en riktig globetrotter?

20 februari, 2011 | Författare: peterfogst | Posted in Resor & resmål

De flesta som är ute och far och har turistat softar för det mesta vid stranden eller simbassängen och lapar sol hela dagarna. Kanske har dem reserverat en sista minut biljett och gett sig iväg i sista ögonblick.
De tar några kort och filmar några korta sekvenser, man njuter av resan när man väl är på plats. Men när man sedan kommer hem så förglömmer man bort resan väldigt raskt.
Lika snabbt som man köpte sin sista minut biljetten lika snabbt är resan och fritiden över.

Felet de flesta gör är att just att de bara softar still om dagarna och lapar sol. Varje dag blir den andra lik och man har kanske lite dåligt samvete när man kommer hem för att man inte har rest kring och sett saker. Ni som märker de här uppfattningarna måste sluta resonera som en ny turist och börja tänka som en erfaren globetrotter!
En riktig turist tar in så mycket det bara går av det nya landet. Och har alltid en guide bok med sig oavsett vad han/hon ska. Kulturen i ett land kan ge otroliga upplevelser, och det är just upplevelser som förgyller våra liv. Upplevelser får också resan att kännas roligare när du kommer hem. Och framför allt så är det roligare att berätta för vänner vad du har varit med om, för upplevelser, istället för att säga att du har legat i en sol stol hela dagarna.

Ett tips när du reser är att du inte tar med dig en bärbar dator. Annars är det svårt att känna sig riktigt ledig. Ju fler bekvämligheter du har med dig desto mer känns det som hemma, och du åker ju iväg på semester just för att komma bort ett tag. Du lär dig att ta det lugnt och du blir till en riktig resenär. Ficktelefonen kan dock vara bra att ha med sig om det uppstår en fara. Men ett förslag är att ha den avstängd till du verkligen behöver ringa.

Om du vill lära dig så mycket om orten eller landet som möjligt så är det bästa att tala med lokalbefolkningen. Sätt dig ned på ett cafe´ eller på en bar och tala med några individer.
De har ofta roliga och informativa historier att meddela om. Försök att lära dig så mycket som möjligt av deras kultur.

För att sammanfatta det hela så måste du som resenär se på resande på ett helt annat sätt, se det som en utbildning som du kan njuta av och som berikar ditt liv, på det sättet får du ut så mycket som möjligt från ditt resande.

Författare: peterfogst

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.